Pamukkale Belediyesi Türkiye'de İlki Başardı

Pamukkale Belediyesi Türkiye'de İlki Başardı

Pamukkale Belediyesi’nde Türkiye’de bir ilke imza atıldı ve Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’nin üyesi olundu

A+A-

Pamukkale Belediyesi hizmetlerini ve ilklere imza atmayı sürdürüyor. Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne başvuru yapan Pamukkale Belediyesi, gerekli olan tüm koşulları yerine getirdi ve birliğin Türkiye’den üyesi olan ilk belediyesi olmayı başardı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, termal sağlık ile alakalı var olan 475 milyar dolarlık pastadan Denizli olarak kendilerinin de pay almayı hedeflediklerini ve Pamukkale Belediyesi, olarak birliğin Türkiye’deki ilk belediye üyesi olmasının gururunu da yaşadıklarını dile geitrdi.

 

Pamukkale Belediyesi, termal sağlık ile alakalı adını Avrupa’ya duyurmayı planladığı EHTTA (European Historic Thermal Towns Association- Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği) üyeliğinde mutlu sona geldi. 2017 senesinde başlayan üyelik süreci için gerekli olan maddelerin yerine getirilmesiyle başarı ile sonuçlandı. Konu ile alakalı Kocaçukur’da gazetecilerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mühim açıklamalar yaptı. Toplantıda Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya ve Türkay Gözlükaya ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve çok sayıda gazeteci de vardı.

 

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARDIK”

 

EHTTA’nın 2009 senesinde kurduğu ve tarihi ve termal özelliği olan yerler arasında ortaklık ağı meydana getirmeyi hedefleyen birlik olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geçen sene başladıkları adaylık sürecinde bazı koşulların yerine getirilmesi ile birliğin Türkiye’den ilk belediye üyesi olmayı başardıklarını dile getirdi.

 

En az 19. Yy.dan kalma termal tarihi kent, termal su kaynakları yönetim sistemi, kültür ve sanat aktiviteleri ve geniş bir yelpazede konaklama olanakları sunma koşullarını Pamukkale Belediyesi olarak yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Gürlesin, Kendilerinin Pamukkale olarak turizm ilçesi olduklarını, 68 mahallede bilindik belediyecilik hizmetlerini aksatmaksızın yerine getirirken, Pamukkale ve hemen yanındaki Karahayıt’ın turizmi için de çalışmalar yaptıklarını, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üyelik için yapılan başvurudan sonra gerekli çalışmaları yapıp Avrupa’daki 39. Üye şehir olmayı başardıklarını ifade etti ve kendilerinin Pamukkale Belediyesi olarak adımızı veren Pamukkale ile termal sağlık noktasında önemli bir yer olan Karahayıt’ı tanıtmak için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 2. Uluslararası Termal Sağlık Zirvesi, balon ve yamaç paraşütü, Gastropamukkale, Pamukkale Spor Oyunları gibi etkinliklerin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Gürlesin, bölgeye bisiklet ve yürüyüş yolları yaptıklarını, yapılan bu çalışmaların tamamının Pamukkale’ye gelen senede 2 milyon turistin daha da artması için olduğunu, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olunmasının bu noktada çok önemli olduğunu, Fransa, İtalya, İngiltere, Belçika ve İspanya gibi ülkelerin ön plana çıktığı termal sağlık konusunda Pamukkale olarak isimlerini duyurmalarının çok önemli olduğunu, 16 ülkeden 41 şehrin olduğu birlikte Pamukkale Belediyesi 39. üye olarak yer aldığını, Ortada 475 milyar dolarlık bir termal turizm pastası var olduğunu, kendilerinin ne kadar çok Pamukkale ve Karahayıt’ın ismini Avrupa’ya ve Dünya’ya duyururlarsa turist sayısı ve gelir açısından daha üst noktalara ulaşabileceklerini belirtti ve EHTTA’ya üyeliğin faydalarının önümüzdeki süreçlerde görüleceğini söyledi.

 

“TÜRKİYE’DEN SADECE PAMUKKALE BELEDİYESİ VAR”

 

Üyelik sürecinin tamamlanması ile beraber Pamukkale ve Karahayıt’ın termal sağlık ile alakalı var olduğunu Avrupa’ya göstereceklerine olan inancını da ifade eden Başkan Gürlesin, kendilerinin bu birlik sayesinde Denizli ve Pamukkale olarak varlıklarını ifade etmiş olacaklarını, 29 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan’da yapılacak olan genel kurula katılacaklarını, burada ilk defa Pamukkale ve Karahayıt’ı daha fazla tanıtma imkanı bulacaklarını, EHTTA’ya Türkiye’den tek belediye üyesinin kendileri olduğunu, bunun dışında Bursa Valiliğinin de üye olduğunu ama  daha 4 sene önce kurulan bir belediye olarak bu kadar önemli bir birlikte yer almanın turizm açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Başkan Gürlesin, bu birlik sayesinde tanıtım ve reklamın yanı sıra müşteri paylaşımı ile beraber Denizli’ye gelen turist sayısının da artmasını beklediklerini ifade ederek bunun yanından günübirlik olan turistlerin 14-21 gün olan kürlerini Karahayıt’ta almalarını sağlamayı amaçladıklarını, kısacası Pamukkale Belediyesi’nin üyeliği ile Denizli turizminde yeni bir dönem başlamış olduğunu, yeni dönemin Denizli’mize, Pamukkale’mize ve Karahayıt’ımıza hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

 

“PAMUKKALE YEREL YÖNETİMDE OLMALI”

 

UNESCO miras listesinde bulunan Pamukkale’nin Denizlilerle daha çok buluşması gerektiğini de dile getiren Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak Kocaçukur’un işletmesini almanın önemli olduğunu ifade etti.

 

Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’ne geçmesinin halkın beyaz cennet ile buluşmasına ön ayak olacağını söyleyen Başkan Gürlesin, kendilerinin ilk günden bu yana Pamukkale’nin işletmesinin yerel yönetimlerde kalması gerektiğini söylediğini, ancak bunun bugüne kadar mümkün olmadığını, Ama kendilerinin bu konuda dertlendikleri için Pamukkale Belediyesi olarak Kocaçukur’un işletmesini uzun uğraşların sonucunda aldıklarını, burayı yapılacak olan tadilatların ardından Denizli halkıyla buluşturacaklarını, kendilerinin burada kar amacı gütmeden halka hizmet edeceklerini, Pamukkale ile Denizli halkının ilk buluşma noktasının Kocaçukur olacağını, kendilerinin Pamukkale’nin işletmesinin de Denizli’den yapılması gerektiğini düşündüklerini, eğer böyle bir imkan olsa ayda 1 gün vatandaşların Pamukkale’ye girişinin ücretsiz olmasını istediklerini, kendilerinin Kocaçukur ile halkı Pamukkale’ye bir adım daha yaklaştırmış olduklarını sözlerine ekledi.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplantıdan sonra gazeteciler ile Pamukkale travertenlerinin önünde anı için fotoğrafı çektirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.