Pamukkale Belediyesinden Dev Yatırım

Pamukkale Belediyesinden Dev Yatırım

Pamukkale Belediyesi, ilçenin tüm mahallelerini yılbaşına kadar 68 mahallenin tamamını MOBESE ile donatıyor.

A+A-

İl Jandarma Komutanlığı ile protokol imzalayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kurulduğumuzdan bugüne kadar 38 mahallemize MOBESE kamerası taktık. Kalan 30 mahallemize de yıl sonuna kadar kameralar takılmış olacak. Türkiye’de bir ilke imza atarak Pamukkale’nin güvenliği için 4 milyon TL’lik yatırım yaptık” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede suç ve suç ile mücadelede etkin savaş ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla ilçeyi MOBESE sistemi ile donatmaya devam ediyor. Güvenlik konusunda önemli çalışmalar yapan Pamukkale Belediyesi, İl Jandarma Alay Komutanlığı ile MOBESE protokolü imzaladı. Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katıldığı toplantıda yapılan protokol törenine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir katıldı. 

“DENİZLİ GÜVENLİ BİR KENT”

Törende Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür eden Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Pamukkale Belediyesi’nin güvenlik konusundaki  destekleri devam ediyor. Daha önce imzalanan ve uygulanan 1. etabın ardından  2 ve 3. Etap MOBESE sistemi protokolü imzalanacak. Yapılan bu yatırımlarla Pamukkale daha da güvenli hale geliyor. Denizli genel olarak zaten huzurlu bir kent. Bu gibi çalışmalarla Denizli ve Pamukkale daha da güvenli hale gelecek. Pamukkale Belediyesi’ne ve değerli başkanı Hüseyin Gürlesin’e bu desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 “TÜRKİYE’DE İLKLERE İMZA ATIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise törende yaptığı açıklamada 2014 ve 2015 yıllarında ilçe genelinde 38 mahalleye MOBESE yatırımı yaptıklarını belirterek, “Pamukkale Belediyesi olarak ülke genelinde ilklere imza atıyoruz. Cumartesi günü sağlık konusunda ilki gerçekleştirmiştik. Şimdi de güvenlik konusunda ilke imza atıyoruz. Türkiye’de hiçbir yerde olmayan bir işe girişip ilçemizin tamamını güvenlik kameralarıyla donatıyoruz. Daha önce emniyet ile yaptığımız protokolle 42 mahallemize MOBESE takıldı. Şimdi de Jandarma  bölgesinde olan 26 mahallemize kamera takıyoruz. Daha 30 aylık bir belediye olarak 68 mahallede 593 kameralar yıl başına kadar takılmış olacak. Bu çalışmanın maliyeti 4 milyon liraya yakın. Bu kameralar sadece  takılmış olmak için konuyor. Yüz okuma ve plaka okuma gibi özellikleri mevcut. Tüm ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru için çalışıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

“KAMERALAR JANDARMA GİBİ”

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız ise ilçe genelinde halen aktif olarak çalışan 388 kameranın 3 vardiya halinde çalışan 1164 jandarmaya eşit olduğunu ifade ederek, “Pamukkale ilçesinde takılan her MOBESE kamerası bizim için bir personel gibi. Yapılan suç analizinde ilçe genelinde bir önceki yıla göre suç oranlarında müthiş bir düşüş var. İlçe genelinde 726 olan olay sayısı 448’e 164 olan afili meçhul olay sayımız ise 47’ye düştü. Sadece Pamukkale ve Karahayıt’a kapsayan turizm bölgesinde ise 350 olan olay sayısı 118’e düşerken, 164 olan faili meçhul olay sayısı 7’ye geriledi. Pamukkale Belediyesi’nin bu katkısı bizim ve ilçe güvenliği için çok önemli” dedi. Konuşmaların ardından protokolü Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız tarafından imzalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.