Pamukkale Belediyespor Galibiyetle Tamamladı

Pamukkale Belediyespor Galibiyetle Tamamladı

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 senesinde kurmuş olduğu Pamukkale Belediyespor’un ilk branşı olan tekerlekli sandalye basketbol takımı 2017-2018 sezonunu galibiyet ile kapattı.

A+A-

Deplasmanda Yeşilgönen Engelliler Spor Kulübü’nü 69-21’lik büyük bir skorla yenen mavi-beyazlı takım sezonu beşincilikle bitirdi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, takımın Denizli’yi ve belediyeyi ligde başarıyla temsil ettiğini, tüm sporculara ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Pamukkale Belediyesi, 2015 senesinde Spor Kulübü’nü kurmuştu. Başkan Hüseyin Gürlesin, ilk branşı da tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak tespit etti.  Kurulduğu ilk sezondan bu yana Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Ligi’nde yer alan Pamukkale Belediyespor, 2016-2017 sezonu ve son olarak da 2017-2018 sezonunda da aynı ligde mücadelesini sürdürdü.

Sezonun ilk maçında ağırladığı İstanbul 1453 takımına 49-32 yenilen Pamukkale Belediyesi, ilk galibiyetini deplasman maçında İzmir RSK’yı 45-29 yenip aldı. İstanbul Engelliler Spor Kulübü’nü 85-32’lik skor ile geçen Pamukkale Belediyesi,  Bursa Bedensel Engelliler’e 75-31, İzmir Bornovagücü’ne 87-22 ve Eskişehir Engeliler’e 60-39 yenildi. Yeşilgönen Engelliler’i 76-20 yenen Pamukkale Belediyesi, İstanbul 1453’e 56-43 mağlup olmasının ardından 9. Haftada İzmir RSK’yı 78-17’lik net bir skorla geçti.

İstanbul Engeliler maçını 59-41 kazanan mavi-beyazlı takım Bursa Bedensel Engeliler’e 78-32 yenidi. 12. Haftada İzmir Bornovagücü’nü 94-32 ve 13. Haftada Eskişehir Engeliler takımına 74-50 yenildikten sonra sezonun son maçında deplasmanda Yeşilgönen Engelliler’i 69-21 yenip sezonu galibiyet ile bitirdi. Oynadığı 14 maçta 6 galibiyet ve 8 de yenilgi alan mavi-beyazlı takım 699 sayı atarken, 727 sayı da yedi. Pamukkale Belediyespor, aldığı 20 puanla 8 takımlı grubunu 5. sırada tamamladı.



“GELECEKTEN UMUTLUYUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, takımın kuruluş amacının engelli gençlerin spor yapmasına olanak sağlamak olduğunu ve 3 sezonda da bu amaca ulaşıldığını ifade etti. Denizlili engellilerin kendilerini spor ile ifade etmelerine imkan sağladıklarını söyleyen Başkan Gürlesin, Kendilerinin gençlerle bu ligde mücadele ettiğini, İlk sezon hiçbir maçı kazanamamalarına rağmen kendilerinin takıma gereken desteği artırarak verdiklerini ve sporcuların her geçen gün tecrübe kazandığını ifade etti.

İkinci ve üçüncü sezonda bir çok maçta ortaya konan oyunun kendileri için skorlardan daha da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gürlesin, Meryem Tan ve Yunus Emre Bal’ın milli takımlarda yer aldığını, Doğancan Köktaş’ın da milli takıma hazır genç sporcular arasında olduğunu, kendileri için en büyük mutluluğun bu gençlerin basketbol sayesinde hayatlarının değişmesi olduğunu, kendileri için her sene daha çok gencin spor yapmasına ve kendilerini ifade etmesine imkan sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Gürlesin, 2017-2018 sezonunda takımın formasını giyerek hem belediyeyi hem de Denizli’yi ligde temsil eden tüm sporcular ile takıma emek veren herkese teşekkür ettiğini ifade etti ve bu takımın gelecek sezonlarda daha başarılı olacağına inancının tam olduğunu, kendilerinin Pamukkale Belediyesi olarak takıma desteklerinin artırarak devam edeceğini söyledi ve Bu vesile ile kendi sahamızda oynadığımız maçlarda takımımıza destek veren Denizlililere de teşekkür ediyorum” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.