Pamukkale’de Elektronik Atık Yarışması Sürüyor

Pamukkale’de Elektronik Atık Yarışması Sürüyor

Pamukkale Belediyesi’nin ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ ismi ile yapılan ve doğaya zararlı olan elektronik atıkları toplama yarışması sürüyor.

A+A-

Başkan Hüseyin Gürlesin, çevreye duyarlı, doğa dostu olduklarını her projelerinde gösterdiklerini ve  ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışması ile de atık elektronik eşyalarla atık lambaların çöp olmadığı bilincini oluşturmak istediklerini ifade etti. Tüm projelerinde önceliklerinin çevreyi korumak olduğunu belirten Başkan Gürlesin, kendilerinin, projelerinde çevreye karşı duyarlı olmakla beraber, halk üzerinde de bu konuda dikkatleri çekmek, farkındalık oluşturmanın önemli olduğunun bilincinde olduklarını, bu sebeple de kuruldukları günden beri hem bitkisel atıkların toplanması hem de ambalaj atıklarının ayrıştırılması ile alakalı mühim çalışmalar yaptıklarını, Çevreyi koruma, geleceğe yeşil bir Pamukkale bırakmak adına durmaksızın çalışmalarımız devam edeceklerini ifade etti.

ELEKTRONİK ATIKLAR MUHTARLIKLARDA TOPLANIYOR

Pamukkale’de elektronik atık ile alakalı farkındalık meydana getirmek için Pamukkale Belediyesince bu senenin 3 Eylül tarihinde başlayan ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışmasına vatandaşların yoğun ilgisi sürüyor. 28 Şubat 2019 tarihinde sonlanacak yarışma, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği madde 15’e göre 5. grup aydınlatma ekipmanları ve 6. grup küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncuklar, spor ve eğlence ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri atıklarını kapsamakta. Yarışma çerçevesinde vatandaşlar evlerindeki bozuk, atıl olarak nitelendirilen ekipmanları muhtarlıklarda toplanıyor ve muhtarlar Pamukkale Belediyesi’nin görevlileri tarafından tutanakla teslim alınıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.