Pamukkale'de hedef 3 milyon

Pamukkale'de hedef 3 milyon

UNESCO tarafından beyaz cennet olarak gösterilen Pamukkale'de bu yıl hedeflenen turist sayısının 3 milyon olduğu belirtildi.

A+A-

UNESCO tarafından beyaz cennet olarak gösterilen Pamukkale için yapılan tanıtım çalışmaları sonrasında bölgeye 3 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, turizmciler, iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin desteği sayesinde 2016 senesinde yerli turistlerin ilgisini Pamukkale'ye çekebilmek adına bazı çalışmalar başlatılmıştı. Tanıtım faaliyetleri sosyal medya üzerinden de desteklenerek Pamukkale'deki yerli turist sayısında artış sağlanmıştı. Geçen sene 1,5 milyon olan yerli turist sayısının bu sene 3 milyon olması hedefleniyor.

Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, UNESCO tarafından beyaz cennet olarak gösterilen Pamukkale turizminin hedeflenen noktaya gelmesi adına ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

Öncelikle Hedef 3 Milyon

Ülkemize gelen yabancı turist sayısında da şu ana kadar bir önceki yıla göre yüzde 28'lik bir artış olduğu gözlemlendi. Pamukkale'de bu oranın yüzde 51 seviyelerinde olduğunu belirten Şen, "Beyaz cennet Pamukkale'ye 2017 yılının ilk üç aylık döneminde 145 bine yakın turist gelirken bu yılın ilk üç ayında bu rakam 200 bin üzerine çıktı." dedi.

Gazi Murat Şen, "Son iki yıl içerisinde Pamukkale için çok çeşitli kampanyalar düzenledik. Bu yıl turist sayısını 3 milyon yapmayı hedefliyoruz. Bu yılın ilk üç ayında bu rakam 200 bin seviyelerine ulaştı. Yıl sonuna kadar bu rakama ulaşmayı hedefliyoruz. Pamukkale'de ilk hedefimiz önce 3 milyon daha sonra da 5 milyon." ifadelerine yer verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.