Pamukkale’de Kedi Kurtarma Operasyonu

Pamukkale’de Kedi Kurtarma Operasyonu

Denizli ilinin Pamukkale ilçesinde, iki bina arasındaki ortalama 10 santim genişliğindeki boşluğa düşen ve 3 gündür bu şekilde mahsur kalan yavru kedi kurtarıldı.

A+A-

Siteler Mahallesi, 6258 Sokak'taki iki bina arasında 10 santimetre genişliğindeki boşluğa bir yavru kedinin düştüğü öğrenildi. Apartman sakinleri 3 gün boyunca boşluktan kedi sesi geldiği duydular ve Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yardım talep ettiler.

YILAN KAMERA İLE TESPİT

Haber edilmesi ile olay yerine gelen AFAD ekipleri, yavru kediye çatıdan ulaşmak istediler, ama başaramadılar. Kedinin olduğu yeri çatıdan belirleyen AFAD ekipleri, bir apartmanın 1. katındaki dairenin banyo duvarını deldi.  Daha sonra da kedinin tam olarak bulunduğu yerin tespit için yılan kamera kullanıldı ve yavru kedi açlık ve susuzluktan ölmek üzereyken kurtarıldı.

Bitkin bir halde olan kedinin düştüğü boşlukta fare yakalamada kullanılan yapışkan maddeye bulandığı da gözlendi. Kediye ilk müdahaleyi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü veterineri tarafından yapıldı. Apartmanda ikamet eden üniversite öğrencilere de şırınga ile süt verip kediyi beslemeye çalıştılar. Kediyi apartman sakinleri sahiplenip, temizlemek için götürdüler.

Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Temime Kumova, kurtarılan kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.