Pamukkale'den Metruk Binalara Operasyon

Pamukkale'den Metruk Binalara Operasyon

Pamukkale'den Metruk Binalara Operasyon

A+A-

PAMUKKALE BELEDİYESİ METRUK BİNALARI YIKIYOR

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Mahallelerimizde vatandaşlarımızın için emniyeti açısından tehdit oluşturan metruk binaları gerekli mercilerden izin aldıktan sonra yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Pamukkale’yi geleceğe taşıyan projeleri hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde kullanılmayan metruk binaları da yıkıyor. Pamukkale Belediyesi ekipleri tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet edilmeyen yapılar ile bir kısmının yıkılması sebebiyle yapı bütünlüğü bozulmuş olan ve her an yıkılma tehlikesi yaratan metruk binalar kontrollü bir şekilde yıkılıyor. İlçe genelinde Kaymakamlık tarafından tespit edilen binalar ile muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen şikâyetler değerlendirilerek oluşturulan program çerçevesinde belirlenen metruk binalar, sahiplerinin izni doğrultusunda Pamukkale Belediyesi Fen İşleri ekiplerince 2017 yılında da yıkılmaya devam edildi.

TEHLİKELİ OLAN BİNALAR YIKILIYOR

Metruk binaların özellikle kötü amaçlarla kullanılması nedeniyle vatandaşlardan şikâyet aldıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Mahalle sakinlerimizin, mahallerinde güvenli bir şekilde yaşamaları çok önemli. Bu nedenle, mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. 2017 yılında, Pamukkale Kaymakamlığı aracılığıyla belediyeye bildiren ve vatandaşların bireysel olarak başvurusu ile birlikte toplamda 22 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Gürlesin, “Mahallelerimizde çeşitli nedenlerle terk edilmiş metruk ve harabe binalar bulunuyor. Vatandaşlarımız, kötü amaçlı kullanımların ve madde bağımlısı kimselerin mekânı haline gelmesi nedeniyle özellikle çocuklarının zarar görebileceği endişesiyle bu metruk yapıların yıkılmasını istiyor. Belediyemize gelen bilgiler doğrultusunda önce bu yapıların sahipleri ile irtibata geçiyoruz, yasal prosedürü tamamlıyoruz. Gerekli izinler aldıktan sonra kontrollü bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, maliyeti nedeniyle arsası üzerinde bulunan metruk yapıyı yıkamayan vatandaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda 2017 yılında 22 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik. Şu an yıkım kararı bulunan 7 binanın da en kısa sürede yıkımını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.