Pamukkale'ye Büyük Hizmet

Pamukkale'ye Büyük Hizmet

“Spor ve sporcunun yanındayız” sloganı ile gençlerin spor yapmasına olanak sağlayacak pek çok tesis yapan  Pamukkale Belediyesi, bugüne dek yapımını bitirdiği 19 halı saha ve 5 spor kompleksine bir tane daha ekledi.

A+A-

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde 1600 m2’lik bir alana halı saha, basketbol ve voleybol sahası ile tenis kortundan oluşan kompleks inşa eden Pamukkale Belediyesi, bu tesisin açılışını tören ile yaptı. Törende konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak Kınıklı Mahallesinde bulunan meslek okullarının tam orta noktasına denk gelen alanda tam donanımlı bir kompleksi yaptıklarını ve amaçlarının, hem öğrencileri hem de vatandaşları spora yönlendirmek olduğunu belirtti.

Pamukkale Belediyesi, ilçe çapında alanı müsait olan birçok lise ve ilköğretim okullarının bahçelerini spor kompleksi ve halı sahalar ile donatma hizmetini sürdürüyor. Pamukkale Belediyesi son olarak, Kınıklı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde atıl bir şekilde bulunan toplamda 1600 m2’lik alanda, içinde halı saha, voleybol ve basketbol sahası ile tenis kortunun da olduğu spor kompleksini yaptı.

Toplam 300 bin TL maliyet ile 2 ayda bitirilen spor kompleksinin açılışı için tören yapıldı. Törene Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri, Pamukkale İlçesi mahalle muhtarları, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Karabay ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, Denizlispor takımının oyuncuları ile kulübün yöneticiler öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılımda bulundu.

AKKAYA: “SÖZDE DEĞİL ÖZDE DESTEK SAĞLANIYOR”

Okulları ile alakalı hiçbir konuda kendilerini geri çevirmeyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür eden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, bu tesislerin kazandırılmasında hiçbir isteğini geri çevirmeyen, başkan Hüseyin Gürlesin’nin mesleki eğitime verdiği değer ve önemden dolayı bir kez daha kendilerini gururlandırdığını ve onurlandırdığını, meslek liseleri memleket meselesi sloganı ile yolan çıkan Türkiye’de bu davaya gönülden bağlı olmak sözde değil özde görüntü sergilemeyi gerektirdiğini ve bunu en özde gösteren isim söylememizi isterseniz kendilerinin şüphesiz Hüseyin Gürlesin ismini vereceğini dile getirdi.

GÜRLESİN: “MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİDİR”

Törende açıklama yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da yapıldığı spor kompleksinin, yalnızca Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine değil, çevrede bulunan diğer okulların ve vatandaşların da yararlanabilecek olması açısından önem taşıdığını dile getirdi. Meslek liselerine de ayrı bir önem verdiklerinden bahseden Başkan Gürlesin, Türkiye’deki ara eleman sıkıntısı sorununu çözmek için meslek okulların önemli olduğunu ve meslek okullarına cazibenin artırılması için bu tür tesislerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Gürlesin, yeni kurulan bir belediye olduklarını ama toplumun her kesimine dokunmaya çalıştıklarını, bu anlamda da sporu önemsediklerini, bunun karşılığında da sporun ve sporcunun yanında olduklarını, bunun içinde ilçe sınırları içinde göreve geldikten bugüne dek 24 spor tesisi yaptıklarını, Belediye olarak mümkünse tüm mahallelere halı sahalar, spor kompleksleri yapmak istediklerini, bu alana da bizzat kendinin gelerek ve incelediğini, okula ve bölgeye yakışmayan bir durumda olduğunu, Kınıklı Mahallesinin de ihtiyacı olan bu spor kompleksini, hem çevre okullardaki öğrencilerin hem de vatandaşların ortak kullanabilmesi için yapımını gerçekleştirdiklerini, kendilerinin yaptıkları işlerde “yaptı desinler diye” yapmadıklarını, mümkün olan koşullarda en iyisini, en güzelini yapma gayretinde olduklarını, gençliğin kendilerinin geleceği olup onlara en iyi imkânları sunmaya çalıştıklarını, eğitim saatleri arasında öğrencilerin, eğitim saatleri dışında vatandaşların spor faaliyetlerini yapacakları spor kompleksinin  vatandaşlara hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

BALICOĞLU: “ATIL VAZİYETTEKİ ALANLAR YENİDEN DÜZENLENMİŞ”

Pamukkale’nin, eğitimde, sporda ve her türlü çalışmalarda örnek teşkil edebilecek faaliyetlere imza atan bir ilçe olduğunu ifade eden Pamukkale İlçe Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, nüfusu 17 bini aşan Kınıklı Mahallesinde hem öğrencilere hem de mahalledeki vatandaşlara spor anlamında çok imkânlar tanıyan böyle bir kompleksinin yapılmasında gerçekten başta belediye başkanımız olmak üzere belediye başkan yardımcılarımızın, meclis üyelerimizin çok gayreti olduğunu gördüğünü, ilçedeki okulları  ziyaretinde görüyorum ki, kalorifer odalarından tutunda, bahçelerine kadar, atıl vaziyette bulunan ne kadar boş yer varsa, okul müdürlerimizle koordineli bir şekilde, Pamukkale Belediyemizin ince ve detaylı çalışmaları ile eğitim ve öğretimde olumlu hizmetlerin sunulması için yeniden düzenlenmiş durumda olduğu ifade etti.

Konuşmalardan sonra Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür plaketi sundu. Daha sonra tesisin açılış kurdelesi kesildi. Tören sonunda, Denizlispor futbolcuları halı saha da gösteri maçı yaptılar. Başkan Gürlesin ile protokol üyeleri, Denizlispor’un genç takımının kalecisinin koruduğu kaleye penaltı atıp futboldaki yeteneklerini de gözler önüne serdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.