Pamukkale'de 'Ben Çocuğum, Haklarım Var' Etkinliği Yapıldı

Pamukkale'de 'Ben Çocuğum, Haklarım Var' Etkinliği Yapıldı

Pamukkale Belediyesi, Sosyal İklim Derneği’yle ortak bir şekilde “Ben Çocuğum, Haklarım Var” etkinliği yaptı.

A+A-

Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte Sosyal İklim Dernek Başkan Yardımcısı Gaye Tuğrulöz çocuklara hakları ile alakalı bilgiler verdi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, farkındalık için yapılan çalışmaların mühim olduğunu ifade etti.

Pamukkale Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği iş birliğinde, Pamukkaleli çocuklar oyunlar eşliğinde haklarını öğrendi. Pamukkale Belediyesi sosyal tesislerinden biri olan YSE’de bulunan Pamuk Kafe’de gerçekleşen, “Ben Çocuğum Haklarım Var” etkinliği gerçekleştirildi. Pamukkale Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Pamukkaleli çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Pamukkale’de önemli noktalardaki billboardlara, miniklerin çizdiği resimler renklendirmişti. Pamukkale Belediyesi, bunun devamı niteliğinde, çocuk hakları ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla “Ben Çocuğum Haklarım Var” etkinliği düzenledi. Sosyal İklim Dernek Başkan Yardımcısı Gaye Tuğrulöz’ün bizzat katılarak çocuklara oyunlarla haklarını öğrettiği etkinlikte çocuklar oldukça keyifli bir zaman geçirerek, hakları hakkında merak ettiği tüm soruları da sorabildiler.

TUĞRULÖZ, “ÇOCUKLARIMIZA HAKLARINI ÖĞRETİYORUZ”

 “21 yaşındayım ve 9 yaşından bu yana bu yana sivil toplum çalışmalarında yer alıyorum” diyen Sosyal İklim Dernek Başkan Yardımcısı Gaye Tuğrulöz, “Çocuk senatosunda, çocuk meclislerinde karar alma mekanizmalarına dahil oldum ve UNICEF’in çocuk hakları ve katılma eğitimini tamamladım. Bugün burada Sosyal İklim Derneğimiz adına çocuk çalışmalarını yaygınlaştırmak adına Pamukkale Belediyesi’nin desteğiyle buradayız. Burada, Pamukkale’de yaşayan çocuklara çocuk haklarını ve katılımını anlatıyor ve onlara oyunlarla oyunlaştırılmış bir şekilde hak temelli oyunlar oynatarak, haklarını öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalarda bize destek olan Pamukkale Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi.

ÇOCUKLAR DA AİLELER DE ETKİNLİKTEN MEMNUN

Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe çocuklarını getiren aileler etkinlik için teşekkür etti. Etkinliğe katılan velilerden biri olan Uğur Kalender, etkinliği başarılı bulduğunu belirterek, “Çocuklarımızın belli başlı hakları var. Bunları bir şekilde çocuklarımıza göstermemiz gerekiyor. Belediye Başkanımız Avni Örki’ye böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ederiz” diye konuştu.

ÇOCUKLAR BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki çocukların ülkenin geleceğinin emanet edileceği kişiler olduğunu söyleyerek, “Çocuk Hakları’na biz önem veriyoruz. Çocuklarımız bu ve benzeri etkinliklerle haklarını öğrenmiş oluyor. 20 Kasım Çocuk Hakları günü idi. Biz çocuklarımızın haklarına önem verdiğimiz için farkındalık çalışmalarına destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Pamukkale ilçesinde yaşayan herkes gibi çocukların da mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.