PAÜ ''Dünya Sosyal Hizmet Gününü'' Kutluyoruz

PAÜ ''Dünya Sosyal Hizmet Gününü'' Kutluyoruz

PAÜ ''Dünya Sosyal Hizmet Gününü'' Kutluyoruz

A+A-

Uluslararası Sosyal Hizmet federasyonu tarafından her yıl Mart ayının 3. haftasında “Dünya Sosyal Hizmet Günü” kutlanmaktadır.

Hayat sürecindeki  çocukluk, yaşlılık, engellilik, hastalık gibi biyolojik gerçekler, çoğu zaman başkalarının yardımına muhtaç bireyleri doğurmaktadır.  Bu bireylerin temel ihtiyaçlarının giderilmesinin yanında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri  için toplumun yardımına gereksinimleri vardır. Sosyal hizmet, daha insancıl ve adil bir toplum yaratmak için, insanların karmaşık sosyal problemlerini çözme kapasitesini artırmaya adanmış bir meslektir.

PAÜ Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Koç ssoyal hizmet birimi hakkında bilgi verdi; “Hastanemizde 6 yıldır Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi bulunmakta ve tıbbi sosyal hizmet uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Hastanemizde sağlık hizmeti verilirken hastaların tıbbi tedaviden etkin bir şekilde yararlanabilmeleri için  sosyal, psikolojik ve ekonomik problemleri tespit edilerek, psikososyal, eğitsel ve destekleyici hizmetler verilmekte, hastanın ailesi ve yakın çevresi ile ilişkilerini düzenleyen çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanında hastanemiz Çocuk Servisi’nde Sosyal Hizmet Etkinlik odasında hasta çocuklarımıza eğitsel ve sosyal faaliyetler yapılmakta, çocuklar hastane ortamından uzaklaştırılarak moral destek verilmektedir. Sosyoekonomik düzeyi düşük olan hastalar yararına kermes yapılmaktadır. Aileleri ve toplumu organ bağışı, alkol ve madde bağımlılığı, çocukluk çağı kanserleri vb. konularında bilgilendirmek amacıyla standlar açılıp konferanslar düzenlenmektedir. AMATEM’de tedavi gören hastaların sosyoekonomik sorunları çözümlenerek tedavilerinin etkinliği artırılmakta ve hasta ailelerine eğitici çalışmalar yapılmaktadır.

Sosyal, psikolojik ve fiziksel  bakımdan toplumun en sancılı kesimlerinden birine hizmet veren ve mesleğe gönül veren tüm sosyal hizmet uzmanlarının  ve sosyal hizmet ailesinin Sosyal Hizmet Gününü kutluyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.