PAÜ Afet Eğitimlerini Tamamladı

PAÜ Afet Eğitimlerini Tamamladı

PAÜ Hastanesi Afet Eğitimlerini Tamamladı

A+A-

 Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde 2017 yılı hastane afet planında yer alan eğitimler ve tatbikatlar her birimin farklı özelliğine göre planlanarak tamamlandı.

 

           Öncelikle eğitimlerde Afet Yönetim Birimi Sorumlusu Osman Dirmilli  hastaneler için afet nedir,neler afet kapsamında değerlendirilir, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası afetin tipine göre nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

 

         Afetler gruplandırılarak her birimin afet tipine göre nasıl davranması gerektiği tatbiki olarak birimlerin bulunduğu mahallerde gösterildi. Hastanemizde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının afet anında zarar görmeden, tahliyeleri, nakilleri için gerekli tüm tedbirler düşünülmüş, araç ve gereçler tedarik edilerek,tatbiki olarak her birimde uygulamaya geçirilerek birim tatbikatları tamamlandı.

 

          Dirmilli eğitimler hakkında yaptığı açıklamada “ Yaptığımız risk analizine göre hastanemizin en büyük riskinin yangın çıkması sebebiyle, hastanemiz a,b ve c bloklarda yangın güvenlik sistemi kurulmuş, diğer bloklardaki duman dedektörleri ve alarm sistemleri merkezi otomasyon sistemine bağlanarak 24 saat gözetim altına alınmıştır.” dedi.

 

            Bütün personellere yangın tüpü ve yangın hortumlarının kullanımı tatbiki olarak gösterilerek,yangın tüpü ve hortumların kullandırılması sağlandı. Deprem ,sel-su baskını, fırtına, çok sayıda acile başvuran yaralı veya hasta gibi afetler içinde gerekli eğitimler ve tedbirler sağlanarak personelin bu konularda da bilgi sahibi olması sağlandı.

 

          HAP Hakkında bilgi veren Dirmilli 2017 yılında tamamlanan 930 sayfalık PAÜ Hastane Afet Planı ( HAP ) içeriği gereği hastanemiz her alanda olduğu gibi meydana gelebilecek afetler içinde 24 saat görev ve hizmette olduğunu da belirtti.

 

 

 

          

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.