PAÜ'de 10 Kasım'a Özel Anlamlı Sergi

PAÜ'de 10 Kasım'a Özel Anlamlı Sergi

PAÜ'de 10 Kasım'a Özel Anlamlı Sergi

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalı’nın düzenlediği, öğrencilerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü resmettiği tükenmez kalem çalışmalarının yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda yapılan serginin açılışı; Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan başta olmak üzere, çok sayıda akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşma yapan Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, ‘Atatürk’ü Atatürk yapan birçok şey söylenebilir ama anlamlı olan şu ki; üç kuşağın yüreğine sevgi ile dokunabilen lider tarihte çok azdır. Atatürk bunu başarmış bir liderdir. Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyerek sözlerini tamamladı. Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru’nun açılış konuşmasının ardından sergi tüm katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi.

Sergilenen Atatürk temalı tükenmez kalem çalışmaları hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Yüksel Hancıoğlu, ‘Günün anlam ve önemini arttırmak ve çocukluğumuzun 10 Kasım’larını hatırlamak adına çalışmaların sergilendiği alana bir Atatürk köşesi hazırladık, eski günlerdeki gibi Atamızın huzuruna çiçek bırakmak ve bu anın duygusunu yeniden tüm herkese yaşatmak istedik’ şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden yaklaşık kırk beş öğrencinin hazırladığı tükenmez kalem çalışmalarının dışında sergide Atatürk’ün sözlerinden yola çıkarak hazırlanan tasarımlar ve grafik tasarım çalışmalarından oluşan afişler de yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.