PAÜ’de Anlamlı Etkinlik

PAÜ’de Anlamlı Etkinlik

PAÜ Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Temel Tasarım ve Desen Dersi Sergisi’ görücüye çıktı.

A+A-

Eğitim Fakültesi Fuaye Salonunda yapılan sergiye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, akademisyenler ve öğrenciler katılımda bulundu. Yoğun bir katılım ile yapılan programda Öğr. Gör. Ramazan Tegiz’in halkoyunları ekibinin coşkulu gösterisi büyük bir alkış aldı.

Sergi açılışından sonra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; beraberindekiler ile beraber Türk bayrakları ile temel tasarım, perspektif ve desen çalışmalarından meydana gelen sergiyi gezdi. Sergide yer almış olan eserleri inceleyen Rektör Prof. Dr. Bağ, çalışmalar ile alakalı bilgi aldı. Prof. Dr. Hüseyin Bağ, sergide emeği geçmiş olan akademisyenleri ve öğrencileri tebrik edip memnuniyetini ifade etti. Akademisyenler ve öğrenciler de destekleri için Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür ettiler.

Cumhuriyet’i çizgileriyle yansıttılar

Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuray Mamur, sergi ile alakalı bilgi verdi. Mamur, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan sergide 32 öğrencinin eserlerinin yer aldığını, serginin 200 temel tasarım, 20 perspektif ve 30 desen çalışmasından meydana geldiğini, temel tasarım, Perspektif ve Desen derslerinin çalışmalarının olduğu sergi ile öğrencilerin tasarım dilini, rengi, dokuyu, çizgiyi nasıl kullanacaklarını öğrendiklerini, bunun yanında çizgiyi nasıl kullanacaklarını, çizgiyi yorumlamayı ve perspektif ile derinlik hissini öğrendiklerini belirtti.

Temel Tasarım ve Desen Dersi Sergisi, Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda 10 gün süresince ziyaretçiler açık olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.