PAÜ’de Atatürk Köşesi Oluşturuldu

PAÜ’de Atatürk Köşesi Oluşturuldu

PAÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası münasebeti ile Mustafa Kemal Atatürk karma resim sergisi açıldı.

A+A-

Sergide, 1. ve 3. sınıflardan 39 öğrencinin “tükenmez kalem desen ve karışık teknik” 42 çalışması görücüye çıktı.

Serginin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Can, Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 80. Senesi münasebeti ile bu anlamlı serginin açılışında toplandıklarını, Cumhuriyeti korumak, ülkeyi yarınlara taşımak kendilerinin görevi olduğunu, Serginin hazırlanmasında emeği geçen akademisyenlere ve öğrencilere hazırladıkları çalışmalardan ötürü teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Açılıştan sonra Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut, serginin düzenlenmesinde emeği geçen sergi danışmanı öğretim görevlilerine teşekkür belgesi sundu.

10 Kasım Atatürk köşesi oluşturduk.

Öğr. Görevlisi Yüksel Hancıoğlu bu yıl açılan serginin geçen seneden daha kapsamlı olduğunu belirterek, Öğr. Gör. Serdal Yerli’nin yaptığı Atatürk portresini çiçeklerle süsleyip, çocukluklarının 10 Kasım Atatürk köşesini oluşturduklarını, sergide yer alan tükenmez kalem desen çalışmalarının çok uzun sürelerde hazırlanarak hata kabul etmeyen çalışmalar olduğunu, öğrencilerini gösterdikleri titizlik ve sabırlarından ötürü kutladığını ifade etti.

PAÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası münasebeti ile açtığı  Mustafa Kemal Atatürk karma resim sergisinin bir hafta açık kalacağı ardından da halka açık bir yere taşınacağı ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.