PAÜ'de Etkinlikler Devam Ediyor

PAÜ'de Etkinlikler Devam Ediyor

PAÜ'de Etkinlikler Devam Ediyor

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Tıpta İnsan Bilimleri Topluluğu öğrencileri, 14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası kapsamında PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde şiir, müzik ve halk oyunları gösterilerinden oluşan “Yıldızlar Yağar Gecelerime” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Tıpta İnsan Bilimleri Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer, gecenin açılışında yaptığı konuşmasında “Bizler Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri olarak sizleri geleceğe hazırlamak, en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İyi birer hekim, iyi birer mühendis, diş hekimi, hemşire, öğretmen vs olmanız için bildiklerimizi size aktarmaya ve iyi birer rol model olmaya çalışıyoruz. Hepiniz bizim için ayrı ayrı çok değerlisiniz, çünkü sizler bizim ve güzel ülkemizin geleceğisiniz. Sözlerimi ülkemizin kurucusu, yolumuzu aydınlatan Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güne çok yakışan bir sözüyle bitirmek istiyorum: ‘Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılâplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır’ şeklinde konuştu.

Şiir ve müzik dinletisi ile halk oyunları gösterilerinden oluşan geceye başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci başta olmak üzere, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer ve Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan, Tıp Fakültesi Sekreteri Naife Adak ile birlikte çok sayıda öğrenci ve aileleri katılım gösterdi.

Gecede; Zeybek, Karadeniz, Teke Yöresi halk oyunları gösterilerinin yanında şiir ve müzik dinletileri izleyicilerden beğeni topladı.

Gecesin sonunda, günün anısına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci topluluk üyelerine çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.