PAÜ'de Öğrenciler Sordu Mezunlar Cevapladı

PAÜ'de Öğrenciler Sordu Mezunlar Cevapladı

PAÜ'de Öğrenciler Sordu Mezunlar Cevapladı

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunları ve öğrencileri “Öğrenciler Soruyor Mezunlar Cevaplıyor - Kariyer Basamaklarını Tırmanırken” etkinliği kapsamında Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Öğrenciler mezuniyet sonrasına ilişkin merak ettiklerini mezunlara sordu.

Etkinliği, Pamukkale Üniversitesinin ilk dönem mezunlarından olan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Meran yönetirken, eski mezunlar; Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Denizli Temsilcisi Fatih Yaşa, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Gökhan Tekstil Makine Enerji Genel Şefi İlker Bitişyılmaz, Güçsan Enerji ortaklarından Oktay Zeybekoğlu ve Dentaş Kağıt Pazarlama Sorumlusu Rumeysa Öz konuşmacı olarak katıldı.

“Mesleğe Saygı, İnsana Değer”

Konuşmacıların kendi iş hayatlarındaki tecrübelerden yola çıkarak, başarılı olmanın yollarını paylaştıkları etkinlikte, Fatih Yaşa kariyer yolculuğunda başarılı olmak için, mesleğe saygı, insanlara değer verme, okulun dışında teknolojiye yönelik kendini geliştirme, işe farklı bakış ve iyi analizin yanında verilecek mühendislik hizmetinin değerinin altında yapılmaması gerektiği şeklinde ifade etti.

“Kendinize Güvenin”

Ahmet Taş başarılı olmanın sırrının öncelikli olarak kişinin kendisine güvenmesinden geçtiğini ifade ederek, “Mühendislik alanında ilerlemek için odaya kapanmayın, gelişime açık olun, bir yabancı dili iyi bir şekilde öğrenin, özellikle de buhar ve iş güvenliği konusunda bilgili olun.” dedi.

“Yabancı Dil Öğrenin”

Henüz iki yıl önce Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun olan Rumeysa Öz’de başarı için, kişinin öncelikle ne istediğine karar vermesi gerektiğini belirterek, “İş arama sürecinde mülakatlarda en az bir yabancı dili iyi bilmenin, iyi bir iş bulabilmek için zorunlu olduğunu gördüm, bu

sebeple de yaklaşık 1 yıl yurtdışında dil eğitimi aldıktan sonra daha başarılı olacağımı düşündüğüm pazarlama konusunda çalışmaya başladım.” dedi.

 

“Eksiklerinizi Tamamlayın”

İlker Bitişyılmaz, Denizli’nin önde gelen tekstil firmalarından birinde üst kademelerde çalıştığını belirterek, “Bu noktada olabilmek için sürekli eksiklerimi tamamladım. Mesai saatleri dışında da kendimi geliştirebilmek için çalışmaya devam ettim.” şeklinde konuştu.

“Arayan Değil, Aranılan Eleman Olun”

Oktay Zeybekoğlu, başarının, arayan değil aranan eleman olmaktan geçtiğini ifade ederek, “Kendinize güvenin, moralinizi yüksek tutun, asla pes etmeyin ve bir işi en temelden öğrenin.” dedi.

Sunumların ardından, öğrencilerden gelen sorular yanıtlanırken, etkinliğin sonunda Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.