PAÜ'de Öğretmenler Günü Kutlandı

PAÜ'de Öğretmenler Günü Kutlandı

PAÜ'de Öğretmenler Günü Kutlandı

A+A-

 

Pamukkale Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü için Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı ile birlikte öğrenci toplulukları; PAÜ Türk Halk Müziği Topluluğu, Şiir Topluluğu, Genç Eğitimciler Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu’nun düzenlediği çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Eğitim Fakültesi ve farklı öğrenci topluluklarının düzenlediği şiir dinletisi, halk oyunları ve resim sergisi, konser gibi çeşitli etkinliklerle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere, tüm üniversite akademisyenleri ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Türk Halk Müziği Topluluğu’ndan ‘Öğretmenler Günü Konseri’

Şefliğini Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Zühal Feray Şenkibar’ın yaptığı PAÜ Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerinden oluşan koro, geniş repartuarı ile müziksever katılımcılara unutulmaz bir konser verdi. Konsere Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Can başta olmak üzere, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut ile birlikte akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde şehit öğretmenler de unutulmadı. Konserin ilk anlarında perdeye yansıtılan şehit öğretmenlerin fotoğrafları eşliğinde söylenen parçaların ardından, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybike’nin anısına da Mağusa Limanı adlı parça seslendirildi. Şu Karşı Ki Dağda Kar Var Duman Yok, Erik dalı, Derule, Arpa Buğday Daneler gibi parçalar seslendirilen konserde solo ve koro performanslar izleyicilerden alkışlar eşliğinde tam not aldı.

Öğretmenler gününe özel şiir dinletisi

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda şiir dinletisi gerçekleşti. Genç Eğitimciler ve Şiir Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, topluluk öğrencileri tarafından ünlü şairlerin eserleri seslendirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru ve Yeni Nesil Köy Enstitüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Öğretmen Yücel Güngör’ün konuşma yaptığı etkinlik, Eğitim Fakültesi’nden emekli olan Öğretim Görevlisi Nur Özel’e Rektör Yardımcısı Duru’nun plaket takdimi ile son buldu.

Seçmeli Sergi ve Halk Oyunları Gösterisi

Sergi açılışından önce Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda yapılan PAÜ Halk Oyunları Topluluğu’nun yaptığı dans gösterisinin ardından, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Seçmeli Sanat Atölyeleri Sergisi’nin açılış törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Can, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. 240’a yakın öğrencinin yaptığı, Özgün Baskı – Geleneksel Türk Sanatları, Heykel, Grafik, Fotoğraf gibi beş farklı atölye çalışmasından oluşan sergi 5 Aralık Perşembe gününe kadar Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda sergilenecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.