PAÜ'de Onur Töreni Düzenlendi

PAÜ'de Onur Töreni Düzenlendi

PAÜ'de Onur Töreni Düzenlendi

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ‘Akademik Atama, Yükseltme ve Ödül Töreni’ yapıldı. 274 akademisyene cübbelerinin giydirildiği törende, bilimsel çalışmaları nedeniyle ödül alan öğretim üyelerine plaket takdim edildi. Emekli olan ve 25 yılını dolduran akademik ve idari personelde unutulmadı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen törene Vali Hasan Karahan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 18. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şakir Yılmaz, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, üniversite senatosu, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

PAÜ Spor Salonu’da düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanları müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Törende ilk olarak söz alan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  üniversitenin kuruluş aşamasından itibaren büyük emekleri olan tüm akademik ve idari personele, Denizli’nin tüm kamu kurum ve kuruluşları ve siyasilerine, ayni ve nakdi yardımda bulunan, binaların yapımına katkı sağlayan işadamlarına teşekkür ederek sözlerine başladı. Rektör Bağ konuşmasında şunları söyledi: “2017 yılında 72 Profesör, 83 Doçent ve 119 Yardımcı Doçent olmak üzere toplam 274 hocamızın akademik yükseltilmesi ve ataması yapılmıştır. Ayrıca uzun yıllar gelecek kaygısı içerisinde bırakılan 50/d kadrosundaki genç akademisyenlerimizin de mağduriyetlerini giderdik, daimi kadroya atamalarını gerçekleştirdik. ÖYP kadrosundaki araştırma görevlilerimizin de mağduriyet oluşturmayacak bir uygulama ile atamalarını yaptık.

HAK EDENE HAKKINI VERDİK

“Bir yıl içerisinde yapılan atamaların bu kadar fazla olması, geçmiş yıllarda özlük haklarının alınmasında oluşan mağduriyetlerin boyutunu ortaya koymaktadır. Bizim yönetişim anlayışımız hak edene hakkını vermek, hakkaniyet, adalet ve liyakat ölçüleri ile kurumu yönetmektir. İşini düzgün yapanın çalışmasına kesinlikle engel olunmamış ve olunmayacaktır. Ancak işleyişe engel olana, görevini yasa ve yönetmeliklere uygun yapmayana da affımız olmayacaktır. Devletin kurumunu, devletin yasaları ile yönetmek temel prensibimizdir.”

KISA SÜREDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

“Yönetim olarak, eğitim ve öğretim ortamlarının iyileştirilmesi ve bilimsel araştırma alt yapısının geliştirilmesi için gerekli olan her şeyi yapma çabası içerisindeyiz. 6 yıl boş tutulan, adeta çürümeye terk edilen Araştırma Laboratuvarı binasını faal hale getirdik. Ödeneği 4 yıl önce verilmiş olan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan, adeta yılan hikayesine dönen Karahayıt Termal Fizik Tedavi Hastanesinin inşaatına başladık. Bu hastane, bölgemizin önemli bir termal kür merkezi haline dönüşmesine katkı sağlayacaktır.

İlk defa 2017 yılında uygulamaya başladığımız akademik destek programını hocalarımızın etkin bir şekilde kullandığını gördük. Ulusal ve uluslararası kongrelere katılım oranı bir önceki yıla göre 3 kat artmıştır. Bunun için hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri desteklerimiz artarak devam edecektir.

Göreve geldikten sonra, öğrencilerimizin ferah, rahat bir ortamda ders çalışmalarını sağlamak için kütüphanemizi yeniden düzenleyerek kullanım alanını 4 kat arttırdık ve haftanın her günü 24 saat açık hale getirdik.

Kamera ve mobese alt yapısını hazırlayarak kampüs içi trafiği güvenli ve kontrol edilebilir hale getirdik. Amacımız daha huzurlu ve güvenli bir ortam hazırlamaktır.”

TEŞEKKÜRLER

2017 yılı içerisinde Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına atanan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, akademik hayatlarında başarılar diliyorum. Kendilerine bu zorlu süreçte destek olan siz değerli ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. Yine 2017 yılı içerisinde yaptıkları bilimsel yayınlar ile ödül alan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bu ödüllerin bilim insanlarımızın çalışma azmini ve şevkini daha da artıracağını umuyor ve bekliyoruz. Bu anlamlı ödül töreninin hazırlıklarını gerçekleştiren, büyük bir özveri ile bu güzel ortamı hazırlayan mesai arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum.”

 

Pamukkale Üniversitesi’nin hızla gelişmekte olan bir üniversite olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Türkiye genelinde nicelik ve nitelik olarak adını güzel başarılarla duyuran bir müessese haline geldiğini söyledi.

Akademik yükseltme ve ödül alan tüm akademisyenleri tebrik eden Vali Hasan Karahan ise,  “Ülkelerin gelişmesi üniversitelerin gelişmesiyle doğru orantılıdır. Pamukkale Üniversitesi de genç bir üniversite olmasına rağmen epey mesafe almış, kurumsal kimliğini elde etmiş, ülkemizin önemli üniversitelerinden, şehrimizin ise vazgeçilmez kıymetidir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak Pamukkale Üniversitesi’ni ulusal düzeydeki yarışmalarda başarıyla temsil eden ve ödül alan öğretim üyeleri Prof. Dr. Erkan Yüce, Doç. Dr. Şaban Nazlıoğlu, Prof. Dr. Esat Adıgüzel, Prof. Dr. Erdinç Şahin Çonkur ve Doç. Dr. Mehmet Orhan’a plaket ve hediyeleri verildi.

TÜBİTAK 2016-2017 iki yıl üst üste Elektrikli Araçlar Yarışması Yerli Ürün Teşvik Kategorisi birincisi olan ALATAY Elektromobil aracının tasarım ekibi ve PAÜ-ATAY takım lideri Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu’na plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Daha sonra Pamukkale Üniversitesi 2016 Bilim, Sanat, Hizmet, Teşvik ve Başarı ödüllerini Sağlık ve Spor Bilimleri alanında kazanan Doç. Dr. Yavuz Dodurga, Prof. Dr. Bülent Ağbuğa, Prof. Dr. Hakan Akça, Dr. Hakan Küçüksayan ve Doç. Dr. Yusuf Köklü, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında kazanan Doç. Dr. Şaban Nazlıoğlu ve Prof. Dr. Erdinç Duru, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında kazanan Prof. Dr. Metin Ak, Doç. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu, Prof. Dr. Metin Ak ve Dr. Merve Güzel’e belgeleri verildi.

Pamukkale Üniversitesi 2016 Proje Ödüllerinde dereceye giren birinci Prof. Dr. Bekir Sami Sazak, ikinci Prof. Dr. Hakan Akça ve üçüncü Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu’na belgeleri takdim edildi.

Daha sonra PAÜ’nün saygınlığının artmasında, bilim camiasında ve toplum, üniversite etkileşiminde değerli katkılar sunan, bin ve üzeri atıf alan onur konuklarına ödülleri verildi. Ödül alan onur konukları Prof. Dr. Emin Erdem, Prof. Dr. Latif Elçi, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Donat, Prof. Dr. Aşkıner Güngör, Prof. Dr. Halim Ceylan, Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Cihat Alçicek, Prof. Dr. Nazım Usta, Prof. Dr. Dursun Dursunoğlu, Prof. Dr. Hülya Sungurtekin, Prof. Dr. Nalan Kalkan Oğuzhanoğlu, Prof. Dr. Zekiye Melek Küçükata, Prof. Dr. Yakup Kaska ve Doç. Dr. Kadir Kavaklıoğlu isimlerinden oluştu.

Törende emekli olan öğretim üyeleri unutulmazken, 25 yılını dolduran akademik ve idari personele ise 25. Yıl Onur plaketi verildi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi’nde akademik atama ve yükseltme alan 72 profesör, 83 doçent ve 119 yardımcı doçent olmak üzere 274 öğretim elemanına cübbelerini giydirdi.

Plaket ve hediye takdiminin ardından tören davetlilere verilen ikram ile son buldu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.