PAÜ'de Sepsis Toplantısı Yapıldı

PAÜ'de Sepsis Toplantısı Yapıldı

Ölüm oranı yüksek olan SEPSİS Hastalığı için toplantı yapıldı

A+A-

PAÜ’de Sepsis hastalığı farkındalığını arttırmak ve görülme sıklığını en aza indirmek üzere, Türk Yoğun Bakım Derneği ile Sağlık Bakanlığı işbirliği kapsamında, eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

PAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay; sepsisi enfeksiyona karşı vücudun verdiği anormal yanıt sonucu organ fonksiyonlarında bir bozuklukla seyreden ölüm oranı yüksek ciddi bir hastalık olarak tanımlayarak, tüm dünyada en çok görülen, en çok öldüren en yüksek tedavi maliyetlerine yol açan, hastanede en uzun yatışlara sebep olan çok karmaşık bir hastalık olduğunu belirtti. Erbay, “Sepsis farkındalığının artırılmasını amaçlayan global bir proje olan GSA’nın (Global SepsisAlliance) öncülük ettiği ve ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın değerli katkılarıyla Türk Yoğun Bakım Derneği’nin organize ettiği bu eğitim; tüm yurt çapında, eş zamanlı bir biçimde 13 Eylül Dünya Sepsis Günü kapsamı içerisinde yapılıyor. Bu nedenle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Temel amacımız başta sağlık çalışanları olmak üzere ülkemizdeki herkesi sepsis hakkında bilinçlendirmek ve bu hastalığın farkındalığını yükseltmektir” ifadelerine yer verdi.

Sepsisin tanı ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendiren, hastalığın Türkiye’de ve dünyada görülme sıklığına ilişkin bilgiler veren PAÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simay Serin ise “Sepsis hastalığı ölüm oranının yüzde 60-80’lere kadar çıkabildiğini belirterek,bu rakamları düşürmeyi hedefleyerek; tanı ve tedavinin gecikmeden yapılabilmesini, böylelikle sepsis görülme sıklığının ve sepsis nedeniyle ölümlerin azaltılabilmesi istiyoruz” diye konuştu.

Sepsise farkındalık kazandırmak amaçlı düzenlenen eğitim toplantısına Rektör Yardımcısı SeminFenkci,Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, doktorlar, hemşireler başta olmak üzere birçok sağlık çalışanı, hastane idaresi ve tıp öğrencileri katıldı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.