PAÜ'de Şiir Esintileri Sürüyor

PAÜ'de Şiir Esintileri Sürüyor

PAÜ’de “Türk Dünyasından Sesler-I / Gönlümüzden Düşenler” isimli şiir dinletisi yapıldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu,  PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün katkıları ile PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasından Sesler-I / Gönlümüzden Düşenler” adında bir şiir dinletisi yapıldı.

 

Gerçekleştirilen şiir dinletisine Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Dr. Öğr. Üyesi Aysel Baytok, Öğr. Gör. İlmira Ragibova ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katılımda bulundu.

 

ÇEŞİTLİ ESERLER SESLENDİRİLDİ

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Dinletide ilk olarak topluluk danışmanı ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Türk edebiyatında şiirin önemini ve Türklerin şiire bakış açısını ifade eden bir konuşma yaptı. Etkinlikte farklı Türk lehçelerinden şiirler; Türkistan’dan gelen hazırlık, lisans ve yüksek lisans öğrencilerince icra edildi. Bunun yanında Türk dünyasından ezgiler de öğrencilerin seslendirdiği eserler arasındaydı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.