PAÜ'den Dev Projeye Dev Destek

PAÜ'den Dev Projeye Dev Destek

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağ, üniversitenin üst düzey yöneticileriyle birlikte Çal’a çıkartma yaptı.

A+A-

-PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.HÜSEYİN BAĞ: “ÇAL’A TOHUMCULUK ISLAH VE GENETİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNÜ KURACAĞIZ. 600 DÖNÜMLÜK ARAZİNİN 200 DÖNÜMÜNÜSERA PROJESİYLE ÖRNEK OLAN ÇAL BELEDİYESİ’NE TAHSİS EDECEĞİZ.”

 

-ÇAL BELEDİYE BAŞKANI AKCAN: “ÇAL, EĞİTİMDE DENİZLİ’NİN KALESİDİR. ÜNİVERSİTEMİZ VE DEVLETİMİZ BUNU GÖZARDI ETMEMELİDİR. SERACILIKTA MARKA HALİNE GELEN ÇAL, ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ İHRACAT MERKEZLERİNDEN OLACAK.”

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağ, üniversitenin üst düzey yöneticileriyle birlikte Çal’a çıkartma yaptı. Bağ, ilk önce Çal Kaymakamı Selami Korkutata’yı makamında ziyaret etti. Daha sonra belediye binasına geçen Prof.Bağ ve beraberindekiler burada Başkan Fethi Akcan tarafından kabul edildi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’da yüksek öğrenim oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, Çal’ın eğitimde Denizli’nin en önemli kalesi konumunda olduğunu söyleyerek, Çal Meslek Yüksekokulu’nun eksiklerinin giderilmesi, bölüm sayısı ve öğrenci sayısının arttırılmasıyla ilgili Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.HüseyinBağ’dan destek istedi. Akcan, “Meslek Yüksekokulumuz Çal’a yakışmak zorunda. Okulumuz bir türlü istenilen seviyeye gelmedi. Çal, eğitimde Denizli’nin kalelerinden biriyse, üniversitemiz de gerekeni yapmalıdır” dedi.

Prof.Dr.Hüseyin Bağ ise, bölgesel kalkınmalar için üniversitelerin en önemli faktör olduğunu vurgulayarak, “Her hafta bir ilçemizi üniversitemizin üst düzey yöneticileriyle ziyaret ediyoruz.  Eksiklikleri ve aksaklıkları yerinde tespit ediyoruz. Öğrencilerimize sahip çıkan Çal halkına ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇAL’A BÜYÜK MÜJDE

Prof.Dr.Bağ, Çal ziyaretinde büyük bir müjde verdi. Bağ, “Çal’da üniversitemize ait olan Kumral mevkisindeki 600 dönümlük araziye Tohumculuk Islah ve Genetik Araştırma Enstitüsü’nü mutlaka kuracağız. Bunun için çalışmalara başladık. Tohumculuk çok önemli. Piyasa İsrail’in elinde. Oysa bizim toprak, iklim, suyumuz var. Bilim insanlarımız, araştırmacılarımız var. Biz daha iyi olabiliriz. Enstitü Çal’a kurulduğunda Çal Meslek Yüksekokulu’nun bölüm sayısı ile öğrenci sayısı da artacaktır” dedi.

 

AKCAN İSTEDİ, BAĞ VERDİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal Ziraat Odası ile birlikte yürüttükleri sera projesinin henüz bir yıl dolmadan iyi tuttuğunu ve Çal domatesinin kısa sürede marka haline geldiğini söyledi. Akcan, “Üniversitemizin enstitü kuracağı arazı 600 dönümlük bir alan. Biz bu arazinin 200 dönümünü seracılıkta kullanmak istiyoruz. Ayrıca, burada kuracağımız dev serada üniversitemizle birlikte Ar-Ge çalışmaları yapabiliriz. Çal, artık tarım kenti olmuştur ve modern tarıma bir an önce geçmeliyiz. Eğer Çal, eğitimde kale ise, devletimiz ve üniversitemiz gerekeni yapmalıdır. Biz, seracılıkta marka haline geldik. Yakın zamanda da ülkemizin en önemli ihracat merkezlerinden biri olacağız” diye konuştu.

Rektör Bağ ise, “200 dönümlük arazinin Çal Belediyesi’ne tahsis edilmesi için ivedilikle protokol yapacağız. Belediyemiz, kısa süre sonra 200 dönümlük alanda çalışmalarına başlayabilir. Seracılık çok önemli bir proje. Çal Belediyesi’nin kısıtlı olanaklarla hayata geçirdiği bu projeyi desteklemek zorundayız. Sera projesi Türkiye’ye örnek olmuştur” diye konuştu.

Başkan Akcan, Rektör Bağ’a Çal Pekmezi, serada yetiştirilen domates ve Çal üzümü hediye etti. Rektör Bağ, daha sonra Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Başkan Fethi Akcan ile birlikte enstitünün kurulacağı arazi ile Çal Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.