PAÜ Genç Tema Topluluğu Fidan Dikti

PAÜ Genç Tema Topluluğu Fidan Dikti

PAÜ Genç Tema Topluluğu Fidan Dikti

A+A-

‘21 Mart Dünya Ormancılık Günü’ ve ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında ve Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilciliği ile birlikte üniversite öğrencileri ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan gelen yaklaşık 200 öğrenci ile Sarayköy’ün Tekkeköy mevkiine 500 adet fidan dikti.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof. Dr. Gürkan Semiz yaptığı açıklamada, ‘‘Geçtiğimiz yıl orman yangınına maruz kalmış bu alanın, 850 bin fidanla yeniden orman özelliği kazandırılması adına atılan bu ilk adımlar, gelecek yıllarımız için çok önem arz ediyor. Bu sayede hem öğrencilerimize doğa ve ağaç sevgisini kazandırmayı ve hem de gelecek kuşaklarımızın yaşamını garanti altına almayı hedefliyoruz’’ dedi.

Etkinlikte öğrenciler, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri gözetiminde diktikleri çam fidanlarına isimlerinin yazılı olduğu kartları bağladı. PAÜ Genç TEMA Topluluğu, Dünya Su Günü kapsamında Denizli şehir merkezinde ‘Su Zinciri Farkındalık Etkinliği’ yapıp suyun önemine yönelik halkı bilgilendirme çalışmalarında bulundu. PAÜ Genç TEMA Topluluğu düzenlenen etkinlikte, ‘Kuraklık Kader Değildir’, ‘Toprağına, Suyuna, Doğana Sahip Çık’, ‘Su Sağlıktır’, ‘Su Hayattır’, ‘Damlaya Damlaya Yok Olmasın’ dövizleri ile halkı bilgilendirdi.

Prof. Dr. Semiz, fidan dikiminde şenlik ortamının oluşması için desteklerini esirgemeyen Denizli Valisi Hasan Karahan başta olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı’ya, Pamukkale Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil Tekin’e, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu’ya ve etkinliğe gelen tüm okulların öğretmen ve öğrencilerine de katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.