PAÜ Hastanesi İlklere Devam Ediyor

PAÜ Hastanesi İlklere Devam Ediyor

Denizli’de ve PAÜ Hastanesinde ilk kez Organ Nakli Merkezi’nce, 45 yaşındaki Sevgi Almalı’ya İzmir ilinde beyin ölümü gerçekleşen bir kadının karaciğer nakli yapıldı.

A+A-

PAÜ Organ Nakli Merkezi Karaciğer Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın yapmış olduğu açıklamada, senelerdir organ nakli ile alakalı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, sekiz ay önce de karaciğer nakli ile alakalı tüm çalışmaları tamamlayıp bu konuda ruhsat aldıklarını belirtti.

Bağış İzmir'den

Bağışlanan karaciğer bulunmadığından bugüne dek  karaciğer naklinin yapılmadığını belirten Gökakın, şunları kaydetti: bugün kendilerini çok mutlu eden önemli bir olayın meydana geldiğini, Denizli ilinde ilk karaciğer naklini yapmanın gururunu yaşadıklarını, 11 gün evvel İzmir ilinde 45 yaşındaki bir kadının beyin kanaması sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiği, kadının ailesinin organları bağışlama kararı aldığı, cuma gecesi ekibin İzmir iline gidip cumartesi sabah ise ilk karaciğer naklinin başarı ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Organ nakli yapılan iki çocuk annesi, 45 yaşındaki Sevgi Almalı’nın hemen hemen 5 senedir karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olan hastaya, 7 saat süren ameliyat ile yeni karaciğer nakli yapıldı. Ameliyatın hemen ardından nakledilen organ çalışmaya başladı. Hastanın şu anda çok iyi durumda olduğu öğrenildi. Bu ilk organ nakli ameliyatının üniversite ve bölge adına çok önemli bir adım olduğu, hastanın bugün itibari ile ameliyat sonrası 11. günde şifa ile taburcu edildiği belirtildi ve kuruluş aşamasından itibaren Pamukkale Üniversitesi Karaciğer Nakli Ünitesine desteklerini esirgemeyen ve hastamızı da ziyaret eden üniversite rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür edildi

Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer PAÜ Hastanesi olarak ilkleri yapmaya ve halka hizmet etmeye devam ettikleri için mutlu olduklarını dile getirerek, hastanemize ve Denizlimize hayırlı olsun, şeklinde konuştu.

Sevgi Almalı ise çok mutlu olduğunu dile getirerek dünyaya yeniden gelmiş gibi olduğunu ve kendisine organ bağışında bulunan aileye çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.