PAÜ Hastanesinde Zorlu Ameliyat

PAÜ Hastanesinde Zorlu Ameliyat

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında değişik bölgelerinde anevrizma (balonlaşma) gelişmiş olan hastanın 3. ameliyatı da başarılı bir şekilde yapıldı.

A+A-

Daha evvel Abdominal Aort Anevrizması yani Karın ana damarında balonlaşma ve İliak Arter Anevrizması  yani Bacak ana damarında balonlaşma sebebi ile ameliyat edilmiş olan 59 yaşında Cemil Araçı adındaki hasta Torakoabdominal Anevrizma (karın ile göğüs arasındaki damarda balonlaşma) nedeni ile yapılmış olan başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Prof. Dr. Gökhan Önem, Dr. Yiğit Gökhan Tanrısever ve Dr. Serkan Akcan’dan meydana gelen ekip tarafından yapılan ameliyat ile alakalı Prof. Dr. Gökhan Önem’in yapmış olduğu açıklamada, 2 defa damarlarında balonlaşma nedeni ile ameliyat ettikleri hastanın sırt ve bel ağrısı nedeni ile yeniden başvurduğunu, yaptıkları incelemede karınla göğüs boşluğu arasındaki ana damarda balonlaşma ve yırtılmanın tespit edildiğini, durumun hayati tehlike meydana getirmesi  sebebi ile hastanın onayını alıp bu riskli ameliyatı yapmaya karar verdiklerini, böbrekleri, bağırsakları, karaciğeri ve omuriliği besliyor olan damarların balonlaşma bölgesinden çıkması ve daha evvel geçirilmiş ameliyatların yapılacak ameliyat için teknik zorluklara yol açtığını, Kalp ve Damar Cerrahisinin en zorlu ameliyatlarının başında gelen bu ameliyatta özel tekniklerin kullanıldığını ve ameliyat sırasında organların hasar görmemesini sağladıklarını ifade etti.

Yırtılmadan Tedavi Olun

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalının Ege Bölgesinde bu tür ameliyatların yapıldığı sayılı yerlerden bir tanesi olduğunu belirten Prof. Dr. Gökhan Önem, damarlarda ileri balonlaşma olan hastaların yırtılma meydana gelmeden tedavi edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.