PAÜ Karaciğer Nakillerine Başlıyor

PAÜ Karaciğer Nakillerine Başlıyor

PAÜ Karaciğer Nakillerine Başlıyor

A+A-

Böbrek naklinde olan başarısıyla kendini kanıtlamış olan PAÜ Hastaneleri, karaciğer nakli için hazırlıklarını tamamladı. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde hizmet vermeye başlayacak olan ünite, Ege Bölgesi’nin önemli karaciğer nakil merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi aynı zamanda PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Türkçüer konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘Pamukkale Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak yaklaşık 11 yıldır organ nakli merkezimizde böbrek nakli yapmaktaydık.

Organ Nakli Merkezi Mesul Müdürü Doç. Dr. Murat Özban hocamızın böbrek nakli operasyonunda başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Buna ek olarak, merkezimizde Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın hocamızın girişimleri ile rektörlüğümüzün, hastanemizin ve genel cerrahi servisinin de desteğini de arkamıza alarak artık hastanemizde karaciğer nakli de yapmaya başlayacağız. Nakil için gerekli şartları oluşturup, ilgili başvurularımızı gerçekleştirdik, iki aşamalı değerlendirmelerden sonra karaciğer nakil yapabilme ruhsatını da almaya hak kazandık.

Ege Bölgesi ve Türkiye çapında böbrek naklinde kendini kanıtlamış bir üniversite hastanesi olarak, Pamukkale Üniversitesi Hastanelerimizde artık karaciğer naklini de yapacak olmanın memnuniyeti ve heyecanını taşımaktayız. Böbrek naklinde elde ettiğimiz başarıları,  karaciğer nakli operasyonlarında da devam ettireceğimizi düşünüyorum. Başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve emeği geçen bütün hocalarıma da teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

 PAÜ Hastaneleri olarak, 2006 yılından bu yana Denizli ve çevre illerden gelen hastalarımıza böbrek nakli hizmeti verdiklerini ifade eden Doç Dr. Murat Özban; sözlerine, ‘10 yılı aşkın süredir yaptığımız böbrek nakli operasyonlarımızın verdiği tecrübe ile karaciğer naklinde de gerek altyapı olarak gerekse bilgi birikimi ile hızla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Bölgemize, ilimize, üniversitemize ve faydalanacak hastalarımıza hayırlı olsun. Merkezimize karaciğer nakil ünitesinin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Üniversitenin ve hastanemizin verdiği destek ile organ nakli merkezine yeni bir altın halka ekleyeceklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, alınan eğitimler ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, karaciğer nakil ruhsatı almaya hak kazandıklarını ifade etti. Karaciğer naklinin, son dönemde karaciğer hastalıkları için tek çözüm olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gökakın, özellikle hepatit, siroz ve tümörlü hastalar için en büyük ümit ışığı olduğunu sözlerine ekledi.

Kadavra nakillerinde oluşan sıra bekleme sıkıntısının, canlı donörden yapılan nakillerde yaşanmadığını dile getiren Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, kurulacak olan ünitede kadavradan nakil haricinde, canlı donörlerden yapılacak nakillere uygun bir ünite olacağını ve daha hızlı sonuç elde edilebileceğini sözlerine ekledi. Bundan sonraki dönemde Denizli ve çevre illerden karaciğer nakli için başvuru almaya başlayacaklarını bu vesile ile müjdeleyen Doç Dr. Gökakın, ünitenin kuruluş ve hizmete giriş süreçlerinde emeği geçen başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Paü Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

Konuyla ilgili görüşlerini sunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesinin yaptığı bilimsel çalışmalar ve sunduğu hizmetlerle başta Denizli olmak üzere Ege Bölgesi ve ülkemize fayda sağlamayı amaçladığını vurgularken, organ nakli merkezlerinde yapılan nakil türlerinin arttırılmasında ve ilimize böyle bir üniteyi kazandırmanın memnuniyeti içinde olduğunu dile getirdi. Organ bağışının önemine değinen Rektör Prof. Dr. Bağ, bu konuda toplumu bilinçlendirme ve bilgilendirme için üniversite olarak diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde çalışma yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.