PAÜ Karahayıt'ta Hastane Yapımına Başladı

PAÜ Karahayıt'ta Hastane Yapımına Başladı

PAÜ Karahayıt'ta Hastane Yapımına Başladı

A+A-

Pamukkale Üniversitesi’nin Karahayıt’da yapacağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet, hastanenin yapılacağı alana giderek çalışmaların startını verdi. İdari, poliklinik, havuz ve klinik bloğu şeklinde 96 yataklı olarak tasarlanan hastane 3 yıl içinde tamamlanacak. Hastane 42 milyon 400 bin liraya mal olacak.

Karahayıt bölgesinde yapılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ilimiz modern bir ‘termal kür ve sağlık merkezi’ne kavuşacak. Denizli için dev bir proje olan, bölge ve ülke bazında çok önemli kazanımlar sağlayacağı düşünülen hastanenin bugün gerçekleşen yer teslimi ile proje resmen başlatıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok ve daire çalışanları, ihaleyi alan Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar ve İnşaat Koordinatörü Taner Akar ile firma çalışanlarının katıldığı toplantıda, projeye ait sigorta, iş yeri açtırılması gibi detaylar da fiilen başlatılmış oldu.

Proje hakkında teknik bilgiler veren Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 19 bin 746 m2’lik arsa üzerinde yapılacağını, dört ayrı blok şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandığını söyledi. Projenin toplam inşaat alanının 23 bin 326 m2 olduğunu ifade eden Tok, kapalı otopark alanı 4 bin 268m2 (100 araçlık), 30 araçlık açık otopark ve 8.000 m2 de yeşil alan olacak şekilde planlandığını söyledi.

PAÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok, bugünden itibaren inşasına başlanan hastanenin yıl sonunda yüzde %20’lik kısmının tamamlanacağının ön görüldüğünü ifade ederken, 2020 yılının Nisan ayında hastanenin tamamlanacağının bilgisini verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, uzun yıllardır Denizli’nin gündeminde olan, ülkenin termal tedavi ve terapi alanında önemli bir sağlık merkezi haline gelecek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin bugün


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.