PAÜ’lü Öğrenci Yılmadı, Başardı

PAÜ’lü Öğrenci Yılmadı, Başardı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Özgür Mert, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersi çerçevesinde 3D yazıcı yaptı.

A+A-

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özçınar’ın danışmanlığında yapılan 3D yazıcı çalışması ile alakalı bilgilendirme yapan PAÜ öğrencisi Özgür Mert; 3-4 senedir 3D yazıcı teknolojilerini ilgi ve hayran bir şekilde takip ettiğini, proje konusunu seçerken bu teknolojiyi niçin hayata geçirmiyorum diye düşündüğünü ve ders öğretmeni Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özçınar’a danıştığını, bu projenin güzel olabileceği konusunda kendisini desteklediğini, proje için hemen 3D yazıcı ile alakalı araştırmalar yaptığını, bir öğrenci olarak bütçesinin kısıtlı olması sebebi ile seçeneklerinin de çok sınırlı olduğunu, birçok bilgi kaynağından bu konu ile alakalı gelişmeleri takip ettiğini ve 3D yazıcı için gerekli parçaları yurt dışından temin ettiğini, bu süreçte sürekli 3D yazıcı ile alakalı ve ne şekilde yapıldığı hakkında araştırmalar yaptığını ve notlarını aldığını, kargolar parça parça geldiği için ilk olarak işe cihazın dış iskeletini monte ederek başladığını, en çok yaşadığı sıkıntının tek başına parça ve kabloları birleştirme işlemleri olduğunu, ardından yazılım ile alakalı değişiklikler yapıp 3D yazıcısını tamamladığını, sıranın kalite testlerini yapmaya geldiğini fakat hala istediği sonucu alamadığını, Pamukkale Üniversitesi Teknokent’ten bir arkadaşından kaliteyi nasıl iyileştirebileceği ile alakalı yardım aldığını, sonrasında projesini tamamlayıp okulda sergiye sunduğunu, maliyetinin 1600-1700 TL arası olan 3D yazıcısını şu an stabil çalıştığını, gerekli fiziki ortam ve maddi olanaklar sağlandığında gençlerin, çok daha güzel şeyler ortaya koyabileceklerini belirtti.

HEDEF GELİŞTİRMEK

Bundan sonraki hedefinin yapmış olduğu 3D yazıcıyı geliştirmek olduğunu dile getiren PAÜ Öğrencisi Özgür Mert, danışmanlığını yaptığı hocası Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özçınar başta olmak üzere, bu süreçte kendisini destekleyen tüm hocalarına ve beni görünür kılıp sesini duyurmasına yardımcı olan Pamukkale Üniversitesi Yönetimi’ne teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.