PAÜ'lü Sporculardan Büyük Başarı

PAÜ'lü Sporculardan Büyük Başarı

15’inci Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda Pamukkale Üniversitesi sporcuları, yüzme ve atletizm dallarında da madalyalar ve dereceler ile döndü.

A+A-

Türkiye’nin en büyük katılımlı spor organizasyonu olan ve farklı branşlarda 5 binden fazla sporcunun mücadele ettiği 15. Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları Adana Finalleri’nde, Pamukkale Üniversitesi sporcuları, yüzme ve atletizm branşlarında da madalyalar ve dereceler ile döndüler.

Antrenörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Bülent Şenkibar’ın yapmış olduğu PAÜ Atletizm Takımı’ndan,  Alperen Acet yüksek atlama dalında 2,20 m’lik derecesi ile altın, Uğural Uğursal uzun atlama dalında 7,09 m’lik ve üç adım atlama dalında 14.98 m’lik derecesi ile altın ve gümüş madalyaların sahibi olurken, Gülşen Parlak’ta cirit atma dalında 38.30 m’lik derecesi ile Türkiye 5.liğini elde etti.

Yüzmede Bir Madalya Geldi

Yüzme Şampiyonası’nda da Antrenörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör.Emin Öztop’un yapmış olduğu Yüzme Takımı’ndan Almina Simla Ertan 400m serbest yarışında Türkiye 2. olarak gümüş madalyayı kazandı. Bunun  yanında Ertan 50m serbest yarışında da Türkiye 4.lüğünü elde etti.  Genel klasmanda da Pamukkale Üniversitesi Yüzme Takımı, 57 üniversite arasında 15. olarak finalleri bitirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.