PAÜ Satranç Köşesi Faaliyette

PAÜ Satranç Köşesi Faaliyette

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından fuaye alanında oluşturulan satranç köşesi, PAÜ Satranç ve Zeka Topluluğunun düzenlediği gösteri maçları ile üniversite öğrencilerinin kullanımına sunuldu.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından fuaye alanında oluşturulan satranç köşesi, PAÜ Satranç ve Zeka Topluluğunun düzenlediği gösteri maçları ile üniversite öğrencilerinin kullanımına sunuldu. Eğitim Fakültesi fuaye alanında yapılan açılış öncesinde,  15 Nisan 2018 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan “Türkiye Üniversiteler Satranç Şampiyonası”na gidecek takım seçmeleri 5 tur üzerinden gerçekleştirildi. Seçmelerin sonucunda genel kategoride Ozan Öz birinci, Fesih Taşkaya ikinci, Şiyar Kabaklı üçüncü, Murat Keser dördüncü olurken; kızlar kategorisinde Büşra Gençoğlu birinci, Özge Kapusuz ikinci, Çiğdem Çağlar üçüncü oldu. Unvanlı sporculardan Okan Bulgurlu ve Buket Tandoğan ise şampiyonaya doğrudan katılım hakkı elde ettiler.

Turnuva sonunda yapılan satranç köşesi açılış törenine PAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bilge Can, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, Eğitim Fakültesi Sekreteri Mustafa Mızrak, PAÜ Santranç ve Zeka Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Halil Hilmi Darı, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyesi Ömer Gökçe,  TSF İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılışta FIDE Antrenörü   Ali Özen tarafından simultane gösteri maçı gerçekleştirildi.

Açılıştan sonra konuşan, PAÜ Satranç ve Zeka Topluluğu Başkanı Mehmet Akyol, topluluk olarak hedeflerinin Pamukkale Üniversitesi’nde santrancı yayarak, öğrencilerin satranca olan ilgilerini artırmak ve her seviyede düzenli santranç turnuvaları düzenlemek olduklarını belirterek; “Üniversitemizde olduğu kadar, maddi gücü olamayan ilköğretim öğrencileri ve hastanelerde tedavi gören çocuklarla da gönüllü satranç çalışmaları yapmak istiyoruz. Ayrıca ilginin artmasıyla beraber üniversite öğrencilerinin gelişimlerine katkı sağlayacak antrenör kursları, başlangıç düzeyi satranç dersleri ve satranç hakemliği kursları için gelen talepleri değerlendirerek il temsilciliğine ileteceğiz dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.