PAÜ Tayvan'da Şampiyonluk Arayacak

PAÜ Tayvan'da Şampiyonluk Arayacak

PAÜ Tayvan'da Şampiyonluk Arayacak

A+A-

Tayvan’da yapılacak 2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları'nda ay-yıldızlı kafilede yer alan Pamukkale Üniversitesi öğrencisi milli atlet Esma Aydemir, 10 bin metre ve yarı maratonda şampiyonluk için mücadele edecek. Okutman Bülent Şenkibar ise, Atletizm Milli Takımı antrenörü olarak görev yapacak.

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ), spor alanında birçok uluslararası organizasyona öğrenci göndermeye devam ediyor. Milli takım formasıyla daha önce ülkemizi temsil eden öğrencilerden Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Esma Aydemir, 19 – 30 Ağustos tarihleri arasında Tayvan'ın başkenti Taipei'de 2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları'nda yarışacak.

Olimpiyat Oyunları'ndan sonra dünyanın en büyük uluslararası spor etkinliği olarak bilinen organizasyonda milli atlet Esma Aydemir, 10 bin metre ve yarı maraton da şampiyonluk hedefi ile mücadele edecek.

Esma Aydemir’in, Dünya, Avrupa ve Türkiye’de yapılan şampiyonalarda 10 bin metre, yarı maraton, maraton ve çeşitli mesafelerde şampiyonlukları ve dereceleri bulunuyor.

Öte yandan Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nde Okutman Bülent Şenkibar ise atletizm milli takımı antrenörü olarak görev yapacak. Türkiye, oyunlara 9 branşta katılacak ve 85 milli sporcu mücadele edecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.