PAÜ Tıpta Kanser Farkındalığı

PAÜ Tıpta Kanser Farkındalığı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nca 1-7 Nisan Kanserde Farkındalık Haftası kapsamında organize edilen farkındalık oluşturma etkinliklerinde ‘Kadın Genital Sistem Kanserlerinde Erken Tanının Önemi ve Tedavide Yenilikler’ konusu anlatıldı.

A+A-

Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı ve PAÜ Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları A.D. Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Yaren'in yapmış olduğu etkilik Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu panelinde gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Yaren, panelin düzenlenmesindeki amacın kanserde teşhisin erken bir evrede konmasının önemi ve bunun içinde etkin tarama çalışmalarının sağlanması için halkın, sağlık çalışanlarının ve tıp öğrencilerinin doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi olduğunu dile getirdi.

Pamukkale Üniversitesi'nin katkıları ile yapılan ve yapılması düşünülen sosyal sorumluluk proje çalışmalarının süreceğini ifade eden Prof. Dr. Arzu Yaren, meme kanserinden başka farkındalık yaratılması gereken bir başka kanser türünün de serviks (rahim ağzı) kanseri olduğunun altını çizdi.

‘Kadın Genital Sistem Kanserlerinde Erken Tanının Önemi ve Tedavide Yenilikler’ konulu panelde evvela, PAÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.D. Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Gököz Doğu, medikal onkolojik yaklaşım ile kanserde erken tanı, kanserde tarama, serviks kanserinde risk faktörleri gibi konularda bir sunum yaptı.

Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Baltalarlı, Patoloji A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Bir, Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. Dr. Öğretim Üyesi Derya Kılıç Sakarya, serviks kanserinde farkındalığı yükseltmek için ne yapılması gerektiğini, tedavi yöntemlerinin neler olduğu gibi konularda kendi alanları ile alakalı yaptıkları sunumlarla panele katılan sağlık çalışanlarına, akademisyenlere ve öğrencilere bilgi verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.