Pilot ve Öğrencisinden Acı Haber

Pilot ve Öğrencisinden Acı Haber

Aydın ilinin Çıldır Havalimanı'ndan kalkmasının ardından bir süre sonra düşen tek motorlu eğitim uçağının enkazı, Aydın'ın Karacasu ilçesi Yenice Mahallesi'ndeki bir dağlık alanda bulundu.

A+A-

Dün sabah sularında, Aydın Çıldır Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkmış olan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçak ile telsiz irtibatı kesilmişti. Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta pilot Hamdi Yılmaz ve uçuş eğitimi verdiği öğenci pilot Merve Altun'un olduğu ortaya çıkmıştı. Uçaktan en son saat 10.26'da Denizli'nin Merkezefendi ilçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alınmış ve Aydın merkezli Uçuş Akademisi'ne ait uçak ile bir daha telsiz teması kurulamaması üzerine bölgeye karadan ve havadan arama kurtarma ekipleri gönderilmişti.

İletişimi kesilen uçağı dün gün boyu, AFAD öncülüğünde askeri helikopter, UMKE, 112 ve itfaiye ekipleri, bilhassa Babadağ ilçesi Molla Ahmet mevkii ile Merkeefendi ilçesi Başkarçı Tepeleri arasında kalan 8 bölgede aradılar. Yoğun sis altında sürdürülen  çalışmalardan netice alınamadı.

BU SABAH ENKAZA VE 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Ekipler çalışmalarına bugün sabah günün aydınlanması ile beraber tekrar başladı. Yapılan çalışmalarda uçağın düştüğü yerin koordinatları tespit edildi. Buna göre, Aydın'ın Karacasu ilçesi Yenice Mahallesi'ndeki dağlık alana giden ekipler, burada uçağın enkazına ulaştılar. Ekipler daha sonra pilot Hamdi Yılmaz ve uçuş eğitimi verdiği öğenci pilot Merve Altun'un da cansız bedenlerine ulaştı.

Pilot Hamdi Yılmaz’ın uçuş eğitimi verdiği öğrencisi Merve Altun’un Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olduğu, 2 yıldır da uçuş eğitimi aldığı ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.