Piyasaya 40 Milyon TL Taktılar

Piyasaya 40 Milyon TL Taktılar

Manisa ilinin Alaşehir ilçesinde otomobil galericiliği yapmakta olan 2 kardeşin dolandırdığı öne sürülen 9 kişi, seslerini duyurmak için Denizli ilinde buluştu.

A+A-

Alaşehir ilçesinde galericilikle uğraşan 2 kardeş C.K. ve İ.K. tarafından dolandırıldıkları öne sürülen Ege Bölgesi'nin değişik illerinde esnaflık yapan 9 kişi Denizli'de bir araya geldi. İki kardeşe satmış oldukları otomobiller karşılığında almış oldukları çeklerin karşılıksız olduğunu ve paralarını alamadıklarından, dolandırıldıklarını ifade eden mağdurlar, hukuk mücadelesinin de başlatıldığını dile getirdiler.


Şimdiye kadar 100'ye yakın kişinin dolandırıldığını belirten mağdurlar, C.K. ile İ.K.'nin piyasayı da ortalama 40 milyon TL dolandırdığını ileri sürdüler. Alacaklarını talep ettiklerinde ise 2 kardeşin kendilerini FETÖ’cü diye şikayet ettiklerini belirten mağdurlar, kendilerinden başka pek çok polis ve askerin de mağdur olduğu, onların ise meslekten atılma korkuları olduğundan şikayetçi olamadıklarını belirttiler.

'1 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR'

İzmir ilinin Kiraz İlçesi'nde galerici olan Mehmet Yılmaz da 2 kardeş tarafından ortalama 1 milyon TL dolandırıldığını ifade ederek, geçen sene kendilerine gelip, elindeki araçları bir sene vadeli olarak aldıklarını ama paralarını alamadıklarını, verdikleri çeklerin karşılıksız çıktığını dile getirdi.

Mağdurlardan Ümmü Aydın ise, 2 kardeşe otomobilini hacca gitmek amacıyla 18 bin TL’ye sattığını, ama parasını alamadığını dile getirdi. Başka bir mağdurda galerici iki kardeşten 60 bin TL alacağı olduğunu belirterek devletten yardım istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.