Rektör Bağ'dan Öğrencilere Önemli Tüyolar

Rektör Bağ'dan Öğrencilere Önemli Tüyolar

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Ateş Böceği Öğrenci Topluluğu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde organize ettiği ‘Bi Kahve Sohbeti’ isimli söyleşinin konuğuydu.

A+A-

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda yapılan söyleşiye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere çok sayıda akademisyen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra PAÜ Ateş Böceği Topluluğu Başkanı Kaan Patlar’ın yapmış olduğu konuşmayla başlayan programın söyleşi bölümün, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın topluluk öğrencilerinin sorduğu soruları cevaplayıp devam etti. 

Tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamış olan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yapılan söyleşide Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine ilköğretim hayatından rektörlüğe uzanan eğitim ve kariyer hayatından değişik anekdotlar paylaştı.

‘Zorluklarla mücadele etmek için kararlı olun’

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, hayatta karşılaşılan zorluklar ile nasıl başa çıktığını soran öğrencilere kararlı olmalarını tavsiye edip, ‘‘Hayatta karşınıza çıkan zorlukları zorluk olarak kabul etmeyin, zorluğun üstesinden gelmek için öncelikle kararlı olmalısınız, ben hayatımda zorluk olarak gördüğüm her şeyin üstesinden kararlılıkla ve daima çalışarak geldiğimi gördüm’’ dedi.

‘Başlamak bitirmenin yarısından daha fazlasıdır’

ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra akademik kariyer yapmaya karar verdiğine değinen Rektör Bağ, ‘‘Rutin bir meslek hayatım olmasını istemedim.Mesleki açıdan kendimi daha da geliştirmeyi hedefledim ve yüksek lisans eğitimine Gazi Üniversitesi’ni kazanarak devam ettim. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler ama yarısından daha fazlasıdır’’ şeklinden konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.