Rektör Bağ'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Rektör Bağ'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Rektör Bağ'dan Öğretmenler Günü Mesajı

A+A-

‘‘Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.’’ Mustafa Kemal Atatürk

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Verdiği mesajda, bir milletin gelişmesi, çağdaş ve uygar toplumlar seviyesine ulaşabilmesi için öğretmenlere büyük görev düştüğüne değinen Rektör Prof. Dr. Bağ şunları kaydetti:

‘‘24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün, 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu tarih, milletin geleceği olan nesilleri eğiten, yetiştiren değerli öğretmenlerimizin ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerinin herkes tarafından anlaşılması ve anımsanması adına önemli bir tarihtir.

Öğretmenlerimiz, bu kutsal mesleği yerine getirirken, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm öğrencilerin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesinde onları ilmek ilmek dokur gibi titiz ve meşakkatli bir çalışma sergilemektedir. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardan itibaren ülkemizin kalkınması için sanayi alanında yapılan yeniliklerin yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yapılmış Köy Enstitüleri de bunların bir örneği olarak eğitim fakültelerinin temelini oluşturmuştur.

Öğretmenler, eğitim vermenin yanında yeni nesilleri hayata hazırlayan, aileden sonra örnek alınan şahsiyetlerdendir. Bu nedenledir ki, öğretmen yetiştiren bizler gibi tüm üniversitelere de büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bizler Pamukkale Üniversitesi olarak, eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarımızda gösterdiğimiz gayreti aynı şekilde eğitim fakültemizde de çağdaş, ilim irfan sahibi, araştırmacı, çağın gerekliliklerini takip eden, yenilikçi genç öğretmenler yetiştirerek ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim-öğretim almaları gayesi içindeyiz.

Bu vesileyle, en başta aziz milletimizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.