Rektör Bağ Müjdeyi Verdi

Rektör Bağ Müjdeyi Verdi

Hüseyin Bağ, Çal Tarımsal Uygulama Arazisi’nde incelemelerde bulundu.

A+A-

Uzun yıllardır atıl şekilde işlenmeden bekledikten sonra Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edilen 600 dekar araziyi dolaşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yapılan uygulamalar hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve “Bilimsel Araştırma ve Projeleri Birimi” desteği ile araziyi işlemeye başladıklarını belirten Çal Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, arazide 50 dekar elma bahçesi, 150 dekar mısır ve 2 dekar sera ile açıkta farklı türlerden oluşan sebze bahçesinin olduğunu kaydetti.

Mart ayından itibaren yoğun bir şekilde çalışıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, arazinin önemli bir bölümünün kullanılır hale getirilip üretime başlandığını, kalan diğer alanlarında aynı şekilde düzenleneceğini, arazinin konum, büyüklük ve verim açısından bölge için çok önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Pamukkale Üniversitesi Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bu arazi üzerinde yer alacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, geniş uygulama alanlarında bölgenin yerli çeşitleriyle oluşturulacak koleksiyon parsellerinde genetik kaynakların muhafaza edilmesi yönünde önemli çalışmaların yapılacağını söyledi.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kısa süre içerisinde arazinin düzenlenmesi konusunda önemli bir yol katedildiğini belirterek, kalan diğer alanların da aynı şekilde düzenleme çalışmasının devam edeceğini söyledi. Çal’da kurulacak olan araştırma merkezinin bölge için büyük önem arzettiğini vurgulayan Bağ, bir an önce faaliyetlerin başlaması için gerekli altyapı çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.

Arazi ziyaretinden sonra Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ardından Çal Meslek Yüksekokulu’na geçerek, okulun sorunları ve ihtiyaçları konusunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er’den bilgi aldı. Okulun çevresinin düzenlenmesi ve derslik binasına bir kat daha ilave dilmesi konusunda Belediye Başkanı Fethi Akcan destek olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.