Sadece Ateş Eden Değil Sorumlular da Yandı

Sadece Ateş Eden Değil Sorumlular da Yandı

Vali Karahan meskun mahallerde ateşli silahlı kullanımı ile alakalı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kendisine verilen yetkiyi kullanarak bir açıklamada bulundu

A+A-

Vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamaları devletin asli görev ve sorumlulukları arasındandır. Ülke çapında bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar esnasında meskûn mahallerde ateşli silahlar ile havaya ateş açılması sebebi ile yaralama ve ölüm olaylarının meydana geldiği görülüyor. Bazı organizasyonlarda kamu görevlilerince de ateşli silah ile havaya ateş açıldığı, havaya açılmış olan ateş sonucunda vatandaşlardan yaralananların olduğu ile alakalı sosyal medyada paylaşımların yer aldığı, basın yayın organlarında buna benzer haberlerin yayınlandığı görülmekte. Valilik tarafından kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesine engel olunması, kamu düzeninin sağlanması kapsamında meskûn mahallerde havaya ateş aşılmasına engel olunması bu kapsamda yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesi ile alakalı önlemlerin alınması çok önemlidir.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesine engel olunması kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması amaçları ile düğün, nişan, eğlence ve benzeri organizasyonlar esnasında ateşli silahla havaya ve çevreye ateş edilmesine müsaade edilmemesi önem arz etmekte.

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. maddesinin (ç) fıkrasında; “Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve diğer mevzuatın verdiği yetkiyi kullanmak ve bunların yüklediği ödevleri yerine getirmek için valiler genel emirler çıkarabilir ve bunları ilan ederler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.