Sağlıklı Nesiller İçin Bisiklet Keyfi

Sağlıklı Nesiller İçin Bisiklet Keyfi

Merkezefendi Belediyesi’nce Yenişafak ve Selçukbey Mahallelerinin tamamını içine alacak biçimde yapılan bisiklet yollarında, çocuklar güvenli bir şekilde bisiklet sürmenin tadını çıkarıyorlar.

A+A-

Merkezefendi Bisiklet İlçesi Oluyor

Merkezefendi Belediyesi’nin ilçeyi bisiklet ilçesi yapma amacındaki çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İlçe sınırlarında eğitim alan 5. Sınıf öğrencilerine her sene dağıtılan 5 bin bisikletle Yenişafak ve Selçukbey Mahallelerini içine alan 7,5 km uzunluğundaki bisiklet yolları, ilçedeki bisiklet kullanım oranlarını da yükseltti. Bundan sonra Merkezefendili çocuklar ve vatandaşlar hem güvenli bisiklet binmenin keyfini yaşıyorlar hem de sağlıklı bir yaşam için pedal çeviriyorlar.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, sporun ve sporcunun dostu olduklarını vurgulayarak, Merkezefendi ilçesini bisiklet ilçesi yapmak için hedeflerine devam ettiklerini dile getirdi. Başkan Subaşıoğlu, gelecek nesillerin  sağlıklı bir şekilde yetişmesi için ilçede spora ve sporcuya çok önem verdiklerini, bunun yanından ilçeyi bisiklet ilçesi yapmak istediklerini de her platformda ifade ettiklerini,  bunun için ilçe sınırlarında eğitim alan 5. Sınıf öğrencilerine her sene 5 bin bisiklet hediye ettiklerini, bununla beraber çocukların güvenli bir biçimde bisiklet binebilmeleri amacı ile bisiklet yolları yaptıklarını, Hem vatandaşların hem de çocukların bisiklet yollarında bisiklet bindiklerini, bunun çok güzel bir gelişme olduğunu, çocukların bisiklet binerken kasklarını takmayı unutmamaları gerektiğini ve sağlıklı bir yaşama pedal çevirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

 

    

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.