Şahin Tin: Tüm imkanları Seferber Ettik

Şahin Tin: Tüm imkanları Seferber Ettik

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Meclis Genel Kurulunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2019 yılı bütçesine ile alakalı konuştu.

A+A-

Şahin Tin, TBMM’de süren 2019 yılı bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin 7. turunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçesi üstünde AK Parti Grubu adına konuştu. Milletvekili Şahin Tin, yaptığı konuşmasında sanayi sektöründe döviz kuru başta olmak üzere pek çok saldırının yaşanmış olmasında rağmen beklentileri aşan bir üretim gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

“TÜM İMKÂNLARI SEFEBER ETTİK”

 

Bilhassa son dönemde sevindirici gelişmelerin meydana geldiğini ve yeni teknoloji üretimi alanında Türkiye’nin büyük bir atağa geçtiğini ifade eden Tin; “Öncelikli hedeflerimiz arasında olan sanayi sektöründeki girdileri yerlileştirme ile sanayideki ara malı ithalatını azaltma konusunda önemli mesafeler katettik. Yazılım ve teknoloji yoğun ürünlerde özellikle kamu içinde yapılan mal alım ihalelerinde yerli malı için uygulanan yüzde 15 fiyat avantajının zorunlu hâle gelmesi buna en bariz örneklerden birisidir. Ülkemizde teknoloji geliştirme bölgeleri kuruldu. Burada faaliyet gösteren işletmelere hibe destekleri başta olmak üzere vergisel muafiyet ve prim istisnası gibi birçok imkân ve kolaylıklar sunuldu. Yine, AR-GE, yenilik ve tasarım faaliyetlerini kendi bünyesinde yapmak isteyen firmalar için devletimizin tüm imkânları seferber ettiğini ifade etmek istiyorum” dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.