Şahin Tin 6 Mahallede Halkla Buluştu

Şahin Tin 6 Mahallede Halkla Buluştu

Pamukkale’ye bağlı Akdere, Güzelpınar, Kurtluca, Uzunpınar, Eymir ve Akçapınar mahallelerine giden AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin vatandaşlarla buluştu.

A+A-

Şahin Tin, çiftçinin emeğinin hakkını alması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, üretmek  adına çaba gösteren herkesin yanında olduklarını ve olmayı sürdüreceklerini, tarımda da bu anlayış ile hizmet ettiklerini, bir sürü alanda destekleme yaptıklarını, üreticinin emeği bereketlensin diye çalıştıklarını belirtti.

“TARIMSAL HASILADA AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ TÜRKİYE”

Milletvekili Şahin Tin, 16 senede AK Parti iktidarı olarak tarımda yapısal dönüşüme ağırlık verip, çiftçiler için ekonomik ve sosyal boyutları beraberce ele alan bir anlayışın hayata geçirildiğini ve ortalama 5,5 milyon civarında insana istihdam sağlayan tarımın, ülkemizin gıda güvenliği ve halkımızın sağlıklı beslenmesi bakımlarından önemli bir sektör olarak değerlendirildiğini dile getirdi.

“TARIMSAL DESTEKLEMEDE REKORLAR KIRDIK”

Milletvekili Şahin Tin, tarımsal destek verme ödemelerinde rekorlara imza attıklarını, bu çerçevede 2002’ye kadar 41 senede yalnızca 450 bin hektar arazi toplulaştırılmışken, 2003 - 2017 yılları arasında  5,6 milyon hektar alanda toplulaştırmanın tamamlandığını, 2.1 milyon hektar alandaysa çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

“TOHUM ÜRETİMİ GELECEĞİMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP”

Tohum üretimi konusunun ülke tarımı için çok hayati ve stratejik önemi olduğuna dikkatleri çeken Şahin Tin, Sertifikalı tohumluk üretiminin bir milyon tonun üstüne çıkarıldığını, 2005’den başlayıp bugüne dek sertifikalı tohumluk ve fidan kullanan çiftçilere ve tohum üreten kuruluşlara 1,7 milyar TL destek verdiklerini söyledi.

“ÇİFTÇİMİZE UYGUN KOŞULLARDA KREDİ OLANAKLARI SUNUYORUZ”

Çiftçinin tarımsal üretimine yönelik finansman gereksinimin uygun şartlarda karşılayabilmesi için faiz desteği sağladıklarını ifade eden Tin, Uygulamadan 2004 senesinde 205 bin çiftçinin yararlandığını, bu sayının 2018 yılı Mart sonu itibarı ile 838 bin çiftçiye çıktığını, 2002’de Ziraat Bankasında % 59 olan tarımsal kredi faizini 2006’dan sonra kredi konusuna bağlı şekilde % 0 ile %  8,25 arasında uyguladıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.