Şahin Tin'den Ahi Sinan Caddesi esnafına ziyaret!

Şahin Tin'den Ahi Sinan Caddesi esnafına ziyaret!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ahi Sinan Caddesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve bazı açıklamalarda bulundu.

A+A-

AK Parti Denizli milletvekili Şahin Tin bazı açıklamalarda bulundu. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ahi Sinan Caddesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. AK Parti iktidarının her zaman esnafın yanında olduğunu söyleyen Tin, "Esnafımız ekonomimizin bel kemiğidir. Bu sebeple esnafımızı acımasız piyasa koşullarına karşı korumak, ayakta tutmak için gereken tüm önlemleri aldık." dedi.

Esnafa, “Hayırlı İşler” dileklerini ileten Milletvekili Şahin Tin, hükümetin esnafa yönelik çalışmalarını ve ticari hayatın canlı tutulmasına yönelik desteklerini de iletti.

Vergi oranlarında mükellefin lehine düzenlemeler yapıldığına dikkati çeken Tin, "Gelir vergisi tarifesi en üst gelir dilimi vergi oranını, yüzde 49,5’ten yüzde 35’e; en alt dilimdeki vergi oranını ise yüzde 22’den yüzde 15’lere kadar düşürdük. Gelir vergisinde gerçek usulden basit usule dönüş imkânı sağlayıp, basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 9 bin liraya kadar olan kazancından artık gelir vergisi almıyoruz. Temel ihtiyaçlar ile hizmetlerden alınan KDV oranlarını; eğitimde, sağlıkta, turizmde ve giyimde yüzde 8’e, birçok gıda maddesinde ise yüzde 1'lere kadar geri çektik. Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan bazı meslek kollarında faaliyette bulunanları vergiden muaf esnaf kapsamına aldık." ifadelerini kullandı.

Esnafa Her Zaman Destek

AK Parti iktidarı döneminde esnafın uygun koşullarda kredi kullanmasının önünü açtıklarına dikkati çeken Tin, " Esnaf ve sanatkârlarımıza Halk Bankası aracılığı ile önemli miktarlara ulaşan uygun koşullu krediler verdik. Söz konusu uygulamamız, kapsamında 2002 yılında esnafa yansıtılan kredi faizleri yüzde 47 seviyelerinde iken, 2003 yılından itibaren bu oranları Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faiz oranları olan yüzde 4 seviyesine kadar çektik. Sübvansiyon oranını yüzde 20’den, yüzde 50-100’e çıkardık ve kredi üst limitlerini esnafımızın lehine olacak şekilde yeniden düzenledik. 2002 yılında 63 bin esnaf söz konusu uygulamadan yararlanırken bu sayı 2018 yılı Mart sonu itibarıyla 459 bin esnafa kadar çıktı. Esnaf kredileri için 2002 yılında 50 milyon TL olan bütçe ödeneğini 2018 yılında 1,5 milyar liraya çıkardık." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.