Sahtekarlıklar Görmezden Gelindi

Sahtekarlıklar Görmezden Gelindi

Akishaber’in daha önce haberini yaptığı Denizli’den 41 kişinin Ankara Sincan’da bulunan bir sürücü kursundan MTSK belgesini alması ile alakalı bir gelişme daha yaşandı.

A+A-

13 Nisan tarihinde akishaber’in yapmış olduğu ve gündeme bomba gibi düşen haberde 41 kişinin Ankara’ya gitmeden nasıl MTSK belgesi sorgulanmıştı. Son gelişmelere göre Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumluluğu Kurs Programına katılmayıp belge alan 35 kişiyi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  cezalandırdı, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ise Bakanlık tarafından cezalandırılmış olan 4 kişiyi idareci olarak görevlendirdi.

 

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, MEB’in cezalandırdığı şahısların yönetici olarak atanmalarına tepki gösterdi.

 

“SAHTEKARLIK GÖRMEZDEN GELİNDİ”

TES Şube Başkanı Erdoğan, ceza alan kişilerin yönetici şeklinde atanmalarına anlam veremediklerini ifade ederek, 12 Temmuz 2018’de yapılan basın açıklamasında “Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumluluğu Kurs Programı”na katılmadıkları halde belge almış olan 35 kişi ve sahte belge işinin içerisinde olan dönemin şube müdürü  için MEB’in verdiği cezaların uygulanmasını talep ettiklerini, Türk Eğitim Sen Denizli şubesi olarak olayın takipçisi olacağını belirttiklerini, talepleri doğrultusunda belgelerin iptal edildiğini, 35 kişiye de uyarı cezası verildiğini, bunun yanından dönemin şube müdürünün görevden alındığını ve öğretmen olarak kadrosu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçirildiğini, buraya kadar MEM’in görevini yerine getirdiğini, ama işin buradan sonraki bölümünde yine akla mantığa sığmayan uygulamaların görüldüğünü, MEM bahsi geçen 35 kişiden 4’ünü yapmış oldukları sahtekârlığı görmezden gelip idareci olarak görevlendirdiğini, Y.Ş. ve F.A.’nın müdürlük, S.T. ve F.D. ise müdür yardımcılığı görevlerine uygun görüldüğünü belirterek Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ne yapmaya çalıştığını anlamadıklarını dile getirdi.

,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.