Sancar Büyükşehir'e Taktı!

Sancar Büyükşehir'e Taktı!

Sancar Büyükşehir'e Taktı!

A+A-

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar'ın yaptığı basın açıklaması şöyle;

Basın toplantımıza başlamadan önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hastanede tedavi görmekte olan önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’a Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Örgütü olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

Çevreyi korumak, yeşili artırmak ve mevcut parkları güzelleştirerek vatandaşlara hizmet vermekle yükümlü olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zolan, yıllardır ZEYTİNLİ BAHÇE adıyla bildiğimiz PARK ve YEŞİL ALANI BENZİN ve LPG İSTASYONUNA çevirmiştir. Bu ilk yaptığı imar rantı değildir. Son yaptığı da olmayacaktır. Fakat artık Denizli halkı bu AKP’li Büyükşehir Belediyesinin yeşil alanlar üzerinde oynadığı rantlara dur diyeceğini beyan etmiştik. Yine aynı anlayışla Cumhuriyet Halk Partisinin milletine ve memleketine duyduğu sorumluluk gereği Yeşil Alanın ranta kurban edilerek AKARYAKIT VE BENZİN İSTASYONU ALANIna çevrilmesini protesto etmiş ve adı geçen YEŞİL ALAN da Bölge Sakinleri ve duyarlı Vatandaşlar ile Basın Toplantısı yaparak bölge halkını yapılan Yeşil Katliamı ile ilgili uyardık ve bilgilendirmiştik. Bunun devamında bölgede yaşayan ve Yeşil Katliamına duyarsız kalmayan Değerli Kardeşlerimizce açılan yürütmeyi durdurma davası Denizli İdare Mahkemesince sonuçlanmıştır.

Bugün elimizdeki mahkeme kararını siz Değerli Denizli Halkımızla paylaşmayı görev biliyoruz;

Buna göre adı geçen karar Denizli İli Merkezefendi İlçesi Yeşilköy Mahallesindeki mevcut  Zeytin Bahçe Parkı’nın Denizli Büyükşehir Belediyesince Benzinlik ve Akaryakıt İstasyonu Alanına çevrilmesinin “Yürütmenin Durdurulması Kararıdır” Yani Hukuk ve Adalet tecelli etmiş Büyükşehir Belediye Başkanlığının Parkı ve Yeşil Alanı Talan etme ve yerine Akaryakıt İstasyonu yaparak rant elde etme planı sona ermiştir. Bu davada vatandaşlık görevini ve haklarını kullanarak bir hukuk mücadelesine giren başta İnanç ÖZDEN kardeşimizi ve davayı büyük özveriyle temsil eden Avukat Hasan Tolga ÖZALP’e teşekkürlerimizi sunmadan geçemiyoruz.

Yeşil Alanın korunmasıyla ilgili çıkan bu Karar Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Öncelikle bu karardan Sayın Zolan’ın ders çıkarmasını ve artık şehrin Yeşil Alanlarını tahrip etme anlayışını sona erdirmesini rica ediyoruz. Kurnaz Emlakçı zihniyetiyle değil Denizli’ye ulvi hizmetler vermeye çalışan bir Büyükşehir Belediye Başkanı gibi davranmasını kendisine özellikle tavsiye ediyoruz. Bu Zeytinli Bahçe Parkının artık Yeşil Alan olarak kalmasını ve bunu üzerinde artık Ticari Planlar yapmamasını ve Bölge Halkını bir daha bu haksız ve hukuksuz rant girişimleriyle rahatsız etmemesini istiyoruz. 

Aksi takdirde her zaman dediğimiz ve inandığımız gibi Milletimizin ve Memleketimizin yaşadığı en küçük bir Hak mağduriyetinde Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri Vatandaşlarının yanında koşturmayı sürdürecek ve mutlu ve huzurlu bir Denizli’ye kavuşuncaya kadar Hak ve Hukuk mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.