Sarayköy Belediyesi,Deve Güreşi İçin Hayır Düzenledi

Sarayköy Belediyesi,Deve Güreşi İçin Hayır Düzenledi

Sarayköy Belediyesi, ilçedeki devecilerle birlikte havut hayrı düzenledi. Bu hafta başlayan güreş sezonunun kazasız belasız geçmesi için düzenlenen hayırda yağmur duası da yapıldı.

A+A-

Deveciliğin Sarayköy’deki merkezi olarak kabul edilen Aşağı Mahalle’de düzenlenen hayra Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, deveciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımın olduğu hayırda, öğle namazı sonrasında hem Sarayköy’ün hem de ülkemizin rahmet ve berekete kavuşması için İlçe Müftüsü Ahmet Dilek tarafından yağmur duası yaptırıldı.

 

Tüm devecilere hayırlı bir sezon dileyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş “Her yıl olduğu gibi bu yıl da deveci ağabeylerimizle, kardeşlerimizle hep birlikte havut hayrımızı yaptık. Deve güreşleri bizim kültürümüzün vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir. Bu geleneği yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Bugün de develerimizin güreşlere başlamasının bir işareti olan havut giyme törenini yaptık. Aynı zamanda ilçemizin rahmete kavuşması için yağmur duası da yaptık. Ben yapılan hayırların ve duaların kabul olmasını diliyor, yeni güreş sezonunun ilçemizdeki ve ülkemizdeki tüm devecilere hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Sarayköy olarak 8 Ocak 2017 Pazar günü de ilçemizde deve güreşi festivalimizi gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm vatandaşlarımızı, tüm güreş severlerimizi davet ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.