Sarayköy’de akademik sanat okulu havası esiyor

Sarayköy’de akademik sanat okulu havası esiyor

Sarayköy’de akademik sanat okulu havası esiyor

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş öncülüğünde hayata geçen bağlama, keman, ud,gitar, piano ve şan kursları alanında profesyonel eğitmenler tarafından verilerek ilçede sanat okulu havası estiriyor. Müzik yapan kişilerin barışla, dostlukla, kardeşlikle pekiştiklerini dile getiren Başkan Özbaş, “Bu güzel sanat ruhunu 7’den 70’e aktarmak için ilçemizde büyük bir adım attık” dedi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın isteği üzerine ilçede müzik ile ilgili yoğun bir çalışma başlatıldı. Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde hayata geçirilen Müzik Kulübü’nde bağlama, keman, ud, gitar, piano ve şan dersleri verilmeye başlandı. İlk günden bu yana yoğun bir katılımla devam eden müzik kursu alanında profesyonel eğitmenler tarafından verilerek ilçede tam bir sanat akademisi havası estiriliyor.

Memurundan, işçisine, öğrencisinden, öğretmenine her kesimden vatandaşın bir araya geldiği müzik kursu kimisine yoğun geçen günlerini unutturup terapi oldu, kimisi içinde hayalindeki enstrümanı çalma şansı.

70 YAŞINDA BAĞLAMA ÖĞRENİYOR Ücretsiz olarak verilen müzik kursundan 7’den 70’e tüm vatandaşlar yararlanabiliyor. Müzik kursunun en yaşlı üyesi ise 70 yaşındaki Halil Kocatüfek. Kocatüfek, kursun açılışından bu yana disiplinli bir şekilde kursa devam ediyor. Müzik kursuna notalı saz çalabilmek için başladığını söyleyen Kocatüfek, “öğrenmenin yaşı olmaz” diyerek tüm yaştaki vatandaşları sanata davet ediyor. Kocatüfek, “Öğrenmenin ne utanması olur ne de yaşı. Öğrenmek her yaşta uygundur. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, böyle güzel kursları ücretsiz yaparak bizlere fırsat verdi. Kendisine teşekkür ederim. Kara düzen bağlama çalıyordum. Artık notalı öğreneceğim ve daha güzel olacağına eminim” dedi.

TERAPİ GİBİ OLDU Müziğe ilk adımını Sarayköy Belediyesi’nin verdiği ücretsiz müzik kursu ile attığını belirten Emekli Mimar Orhan Güler, “Müziğe ilk adımımızı 63 yaşında attık. Ud kursu verilecek diye duyduğumda hemen kayıt oldum. Kurslardan büyük keyif alıyorum. Terapi gibi oldu desem olacak” diye konuştu.

Ambar memuru 40 yaşındaki Serkan Elmas, “Müzik ile iç içeydik fakat ben yönelmemiştim. Aileden gelen bir müzik geçmişimiz var. Ud’a bir Türk filminden etkilenerek başladım. Sarayköy halkını düşünerek böyle sanatsal bir kurs açtığı için Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ediyorum. Kurslarımız çok güzel gidiyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

MÜZİK KULÜBÜNÜN EN MİNİĞİ TUSEM Müzik kursunun en küçük üyesin 8 yaşındaki Tusem Ravza Aydın ise, en çok sevdiği enstrümanın keman olduğunu söyleyerek, “ Herkesi dinlendiriyor. İnsanları uyutuyor ya o yüzden çok seviyorum” diyerek açıklamaya yapıyor.

BESTECİ VE SES SANATÇISI EROL ÇİFTÇİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE Müzik kursunun koordinatörlüğünü üstlenen Besteci ve Ses sanatçısı Erol Çiftçi, “Uzun yıllar Denizli Belediye Konservatuvarında idareci ve koro şefi olarak görev yaptım. Daha sonra kendime ait okul ve akademi kurdum. Şimdi de Sarayköy’e sevgili başkanımız Ahmet Necati Özbaş beye destek olmak amacıyla buradayım. Başkanımızla olan görüşmelerimizde onun sanata, sanatçıya, halkına verdiği değeri onlara bir şeyler katma heyecanı görünce çok da yoğun olmamıza rağmen burayı geliştirmek,

toparlamak adına başkanımızın davetine evet dedik. Ben ve ekip arkadaşlarımla birlikte müziğin temellerini atmak iyi, güzel, kaliteli, bilgili müzisyenler yetiştirmek istiyoruz. Hedefimiz hep büyük, başkanımızın da büyük olduğu için onunla çalışabilme imkanı bulduk. Yeni açılacak Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde 7’den 70’e yeteneği olan herkese enstrüman, ses, şan dersleri olmak üzere hemen hemen tüm enstrümanlarda kaliteli bilinçli bir nesil oluşturmak için bir gayretimiz var. Biz bu işe akademik seviyede bakıyoruz” dedi.

İlçenin sanatsal ve kültürel değerlerini önemsediklerini belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Ses sanatçısı, besteci ve ses mühendisi Erol Çiftçi hocamız bu Müzik Akademimize destek veriyor. Şimdi Sarayköy Belediyesi olarak bağlama, gitar, keman, ney, piano ve şan kurslarımız başladı. 7’den 70’e birçok kursiyerimiz var. Güzel bir ortam oluştu. Bundan çok memnunum çünkü müziğin insana kattığı değerler çok büyük. Müziğin dünyanın ortak bir dili olduğuna inanıyorum. Müzik yapan insanların barışla, dostlukla, kardeşlikle pekiştiklerini, yaratıcılık ruhlarının ve konsantrasyonlarının arttığını, ritimle beraber beyinsel ve bedensel gelişimlerinin son derece hızlandığının farkındayız” dedi.

Başkan Özbaş, “Müzik ruhun gıdasıdır her ne kadar klasik bir söz olsa da çok doğru bir sözdür. Biz de bu gıdayı güzelliği 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla buluşturmak istedik. Birçok katılımın olması bizi çok mutlu etti. Kurslarımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan Sarayköylü hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Tabi bu sadece kurslarda kalmayacak. Yakın zamanda ilçemizde açacağımız Kültür Merkezimizde Sarayköy Belediyesi Türk Halk Korosu ve diğer branşlardaki müziklerin oluşturulmasını sağlayacağız. Bu kurslar bizim sadece temelimiz olacak. Çok güzel günler tüm Sarayköy’ü bekliyor” diyerek müjde verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.