Sarayköy’de Doğalgaz'da 2. Etap

Sarayköy’de Doğalgaz'da 2. Etap

Sarayköy’de ikinci etap doğal gaz hattı döşeme çalışmaları Cumhuriyet Mahallesi’nden başladı

A+A-

Sarayköy Belediyesi ve Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. işbirliği ile ilçede devam eden doğal gaz hattı döşeme çalışmalarının ikinci etabı Cumhuriyet Mahallesi’nde başladı. İkinci etap doğal gaz çalışmasında 7.5 km döşeneceğini belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Hemşehrilerimize söz verdiğimiz projelerin hayata geçmesinden onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Sarayköylü vatandaşların hayallerini süsleyen doğal gaz hizmeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın gayret ve çalışmalarının ardından gerçek oldu, ilçeye kazandırıldı. Sarayköy Belediyesi ve Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmaların ardından 1. etapta 22 km’lik doğal gaz hattı ilçeye kazandırıldı.

İlk etap doğal gaz hattı döşeme çalışmalarının ardından birçok vatandaş hizmetten yararlanırken 7.5 km’lik ikinci etap doğal gaz hattı çalışmaları için start verildi.

Cumhuriyet Mahallesi, Tokat caddesinde başlayan 2. etap doğal gaz hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a, Belediye Başkanı Yardımcısı Mestan Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Gezen, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Türkyılmaz ve vatandaşlar eşlik etti.

ÇALIŞMALAR, JEOTERMAL ISINMA OLMAYAN CADDE VE SOKAKLARDAN BAŞLAYACAK

“Büyük heyecan ve gururla başladığımız doğal gaz hattı çalışmalarımızın 22 km’lik ilk etap çalışmasının ardından ikinci etap çalışmasını 4 Nisan 2018 itibariyle başladık” diyen Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Bugünün bizim için ayrı bir önemi var. 4 Nisan 2014’de mazbatamızı alarak ilçemize hizmet yolundaki görevimize başladık. O günden bu yana her gün bir başka hizmet, bir başka yatırım, bir başka proje en önemlisi hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözün gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Bugünde daha önce söz verdiğimiz hizmetlerimizden biri olan doğal gaz çalışmalarımızın ikinci etabını Cumhuriyet Mahallemizde başladı. Cumhuriyet Mahallemizin bir kısmı jeotermal ısınmadan yararlanıyordu. Ancak yüzde 70’lik kısmı merkezi ısınmadan yararlanamıyor. Biz de Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. firmamız ile yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar neticesinde bugün itibari ile jeotermal ısınmadan yararlanmayan diğer sokak ve caddelerin doğal gaz hizmetinden yararlanması için hat döşeme çalışmalarına başladık. Mahallemize ilçemize hayırlı olsun. Biz Sarayköylü hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tutmanın gururu içerisindeyiz” dedi.

Başkan Özbaş, “Doğal gaz ile ısınmanın ve ilçemizi modern yaşamın kalitesinin birine daha kavuşturulacağı müjdesini veren ve ilçemize kazındırılmasında gayretleri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, hükümetimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, milletvekillerimize ve AK Parti İlçe Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyemizin gayretleriyle geri kalmışlığı bırakıp diğer ilçeleri ve şehirleri yakalayıp geçmekle ilgili çok büyük hamleler yaptık. Hizmetlerimizi hayata geçirme yolunda bizlerin her zaman yanında olan, destek ve dualarını esirgemeyen hemşehrilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

“1 AYDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR”

Doğal gaz hattı döşeme çalışmaları hakkında bilgi veren Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. Yapım Teknikeri Serdar Kömürcü, “Bu yıl kapsamında Sarayköy’de 7.5 km’lik bir hattımız olacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde jeotermalle ısınmayan kısma daha çok yoğunlaştık. Bu kesimlerde doğal gaz arzını sağlamayı planlıyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerleyecek. Mevcut hattımızı 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca Toki konutları alanında da çalışmalarımız gerçekleşecek” diye konuştu.

UZUN YILLAR HASRETLE BEKLENİYORDU

Doğal gaz hizmetinin mahalleye gelmesiyle mutluluk yaşadıklarını belirten Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Türkyılmaz, “ Mahalledeki vatandaşlarımızın uzun yıllar büyük heyecanla beklediği doğal gaz hizmetine artık kavuştuk. İlk olarak Tokat caddemizde başlayan doğal gaz hattı çalışmalarımızın 1 ay gibi kısa bir sürede biteceği bilgisi verildi. Çaba ve gayretlerinden dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederiz” dedi.

“HAYALLERİMİZİ SÜSLEYEN HİZMETLER GERÇEKLEŞİYOR”

Cumhuriyet Mahallesi’nde 20 yıldır esnaflık yapan Seval Piyan, “Doğal gaz hizmeti bizim için bir hayaldi, gerçek oldu. Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk. İlçemiz çok güzel hizmetler görüyor. Hayallerimizi süsleyen hizmetler gerçekleşiyor. Mutlu oluyoruz” diyerek duygularını aktardı.

EN SONUNDA HAYALİMİZE ULAŞTIK”

Cumhuriyet Mahallesi’nde ikametgâh eden 65 yaşındaki Yaşan Dinç, “Şuana kadar doğal gaz hayali ile yaşıyorduk. En sonunda hayalimize eriştik. Yıllardır sıcak su hayali yaşadık, vermediler. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederiz, onun sayesinde doğal gaza kavuştuk. Ameliyatlı olduğum için her gün kovayı merdivenlerden çıkarıp, indirmek zor geliyordu. Birde baca ile uğraşıyordum. Doğal gaz çok iyi olacak” dedi.

ABONE ALIMI İÇİN BİLGİ

Sarayköy’de başlayan doğal gaz çalışmalarının ardından ilçede 500 vatandaş abonelik alırken 50 aile de doğal gaz hizmetinden yararlanıyor. Çalışmalar devam ederken doğal gaz hattı geçen sokak ve caddede ikamet eden vatandaşların abonelik alımı için Sarayköy Belediyesi hizmet binası altında açılan Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. ofisine uğramaları gerektiği bilgisi de verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.