Sarayköy'de En Anlamlı Sergi

Sarayköy'de En Anlamlı Sergi

Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy Halk Eğitim Merkezi ortaklı ile açılmış olan yaz dönemi resim kursunun 7’den 70’e Farkındalık isimli resim sergisi dikkat çekti.

A+A-

Aysun Tuncer’in koordinesinde sürdürülen kursun sonunda resim sergisi yapıldı. 3 gün boyunca Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi fuaye alanındaki resim sergisinin açılışına Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, diğer yetkililer, kursiyerler ve vatandaşlar katılımda bulundular.

80 tablonun olduğu resim sergisinde bir de mesaj vardı. 7’den 70’e Farkındalık ismini alan resim sergisinde istismar konusu ele alındı.

Resim sergisi ile alakalı bilgi paylaşımı yapan Resim Öğretmeni Aysun Tuncer, Yaz dönemi süresince kursiyerler ile resim kursunda bir arada olduklarını, kursun sonunda ise güzel bir resim sergisiyle taçlandırmak istediklerini, bu yüzden de farkındalık yaratmak istediklerini, istismarın her konusunun küçük kağıtlara yazılarak fanusun içerisine attıklarını, kurstan faydalanan 7’den 70’e herkesin fanustan kağıtları çekmesini istediklerini, kursiyerlerin fanustan çektiği istismar konusuna göre düşüncelerini tabloya yansıttıklarını ifade etti.

TABLOLARIN CANLI FİGÜRÜ OLDULAR

Tuncer, kursiyerlerin yapmış oldukları resimlerden esinlenip kostüm giydiklerini ve tablolarının yanında canlı figür olduklarını dile getirdi. Resim sergisinde yalnızca istismarın yer aldığı tabloların olmadığından da bahseden Tuncer, kursiyerlerin istedikleri çalışmaların da bulunduğunu söyledi.

Her detayı ile dikkatleri üzerine çeken resim sergisi istismar konusu ile farkındalık meydana getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.