Sarayköy'de Milli Mücadele Heyecanı

Sarayköy'de Milli Mücadele Heyecanı

24 Mayıs Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye Katılışının 99. Yıl dönümü kutlamaları yapıldı.

A+A-

Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılmasının 99. Yıl dönümünde, Atatürk Parkında çelenk koyma töreni yapıldı. Törene Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Garnizon Komutanı Yzb. Hasan Çağrı Öcal, İlçe Cumhuriyet Savcısı Necati Karaca, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katılımda bulundular.

Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Günün anlam ve önemine hakkında konuşan Başkan Özbaş, Başkan Özbaş, vatanı, milleti ve bayrağı tarih sahnesinden silmek isteyen düşmanlara karşı 24 Mayıs 1919’da belediye önünde toplanıp bağımsızlık ateşini yakan şanlı ecdadın Milli Mücadeleye Katılışının 99. yılında, torunları olarak yine aynı meydanda, aynı ruh ve aynı coşku ile bir arada olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Milli Mücadele Devam Ediyor

Bugün de aslında Milli Mücadelenin şekil değiştirmiş bir biçimde sürdüğünü söyleyen Başkan Özbaş, tankla, topla bu vatanı elde edemeyeceğini anlayan hain odakların ve onların rotasında ilerleyen işbirlikçilerini değişik şekillerde ülkeyi esaret altına almak istediklerini, bu yüzden kendilerine düşen en büyük görevin, ecdadın emaneti olan bu toprakları canları pahasına korumak, yüceltmek ve yükseltmek olduğunu, hatta gerektiğinde can vermek gerektiğini, tüm dünyanı vatanın bizim için namus olduğunu ve kendilerinin namusumuzu korumak için canlarını feda etmeyi şeref sayacaklarının bilinmesi gerektiğini, tüm bu duygu ve düşünceler ile Sarayköyün kahraman ecdadımızın Milli Mücadeleye Katılışı’nın 99. yıldönümünü tebrik ettiğini,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlere ve gazilere şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

Konuşmadan sonra 24 Mayıs Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye Katılışı konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri sunuldu.

Çelenk sunma töreninden sonra Milli Mücadele kahramanlarının kabristanları ziyaret edilip dua edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.