Sarayköy'de El Emeği Ürünler Büyük İlgi Gördü

Sarayköy'de El Emeği Ürünler Büyük İlgi Gördü

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında kursiyerler tarafından yapılan el emeği ürünlerin yer aldığı sergi düzenledi.

A+A-

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kutlama etkinlikleri kapsamında Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergi düzenledi. Sergide kursiyerler tarafından yapılan kâğıt rölyef çalışmaları, su kabağı işlemeciliği, el ve makine nakışları, giyim teknolojileri, yağlı boya resimleri, tel kırma ve takılar yer aldı.

Etkinlik kapsamında Kültür Merkezi konferans salonunda program düzenlendi. Programa Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Yaşar Onur Öner, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Temel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Kaya, kursiyerler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan programda konuşma yapan Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kaya, “ Sarayköy Kaymakamlığı,  Sarayköy Belediyesi, Sarayköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarayköy Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile  "Her zaman, her yerde, herkes için eğitim" felsefesi ile 72 alan, 3 bin 645 farklı kurs programları ile açılan kursların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Müzik dinletisi ve halk oyunları topluluğunun gösterisi sonrası ilçe protokolü serginin açılış kurdelesini kesti. Sergideki el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

UZAKTAN EĞİTİM ALIRKEN KALAN ZAMANINI DEĞERLENDİRDİ

Sergide, tek başına yaptığı 3 boyutlu origami tasarımlarıyla stat açan 11 yaşındaki Mustafa Dilbaz, uzaktan eğitim aldığı süreçte gün içinde kalan zamanlarını Halk Eğitim Merkezi’nde kurs alarak değerlendirdiğini aktararak, “ Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisiyim. Uzaktan eğitim aldığımız için çoğu zamanım ev içinde geçiyor ve çok fazla zamanım kalıyordu. Eğitimden kalan zamanımı kurslarla değerlendirmek istedim. Bu süreçte  origami görsel sanatı, kalimba ile piyano çalmasını öğrendim” dedi.

TEK ELİYLE YAPTIĞI NAKIŞLARI SERGİLİYOR

Sergide dikkat çekenlerden birisi ile küçük yaşta geçirdiği kaza nedeniyle bir elini kullanamayan 64 yaşındaki Yadigar Metinkaya’ydı. Metinkaya, tek eliyle yaptığı dikiş, nakış ürünlerini görücüye çıkardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.