Sarp Dağlar Ekiplere Geçit Vermiyor

Sarp Dağlar Ekiplere Geçit Vermiyor

Denizli ilinde düşen keşif uçağından en son sinyalin Denizli'nin Babadağ ile Aydın'ın Karacasu ilçesi arasındaki, geniş  sarp dağlık alandan geldiği tespit edildi.

A+A-

Bu haberin ardından hem Denizli hem de Aydın’dan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye, Jandarma, Dağ Arama Kurtarma (DAK) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ve Aydın ekipleri arama kurtarma çalışmasını başlattılar. Zorlu arazi koşulları ve yoğun sis nedeni ile zorluk yaşanırken, ekiplere bölgedeki çobanlar ve köylülerde arama kurtarma çalışmalarında destek verdiler.

2 Helikopterle Arama

2 helikopter ile devamlı bölge üstünde uçup, düşen uçağın tam yerini tespit etmeye çalıştı. Bölgedeki çobanlardan bazılarının düşme gürültüsü duyduğunu ifade etmeleri üzerine arama kurtarma çalışmaları bu bölgelerde yoğunlaştırıldı. Ama, sarp arazi nedeni ile araçların giremediği bölgede 3'er kişilik gruplara ayrılmış olan ekipler, çemberi daraltıp çalışmalarına devam ediyorlar.

Pilot Hamdi Yılmaz'ın uçuş eğitimi verdiği öğrencisi Merve Altun'un Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olduğu, 2 senedir de uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.



DHA 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.